Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 30 beoordelingen

Wat is WordPress?

Wat is WordPress? WordPress is een zogeheten Content Management Systeem (CMS) waarmee een website gebouwd en onderhouden kan worden. WordPress is begonnen als een simpel blog-systeem, waarbij de homepagina de laatste blogberichten liet zien. Tegenwoordig is WordPress veel meer. Het is geëvolueerd tot een uitgebreid CMS met een heel ecosysteem aan thema’s en plug-ins eromheen. Wat WordPress is, weten tegenwoordig ook de grote bedrijven, zelfs bedrijven uit de Fortune 500 gebruiken WordPress voor hun website. De vraag ‘Wat is WordPress?’ is niet heel snel te beantwoorden. Hieronder gaan we er wat uitgebreider op in. 

Wat is WordPress in één zin?

Wat WordPress is in één zin zouden wij als volgt uitleggen: WordPress is een systeem om een blog, webshop of website mee te bouwen en beheren, zonder dat u er (veel) technische kennis voor nodig heeft. WordPress draait wel op de programmeertaal PHP maar bij het bouwen van een website met WordPress hoeft dit niet per sé zelf geschreven te worden. 

Omdat WordPress zo eenvoudig in gebruik is, wordt het heel veel gebruikt. Meer dan 30 procent van het hele internet gebruikt WordPress als CMS.

WordPress.com vs. WordPress.org

Er is een degelijk verschil tussen WordPress.com en WordPress.org. WordPress.org is een open source CMS welke gratis gedownload kan worden en kan worden gebruikt op uw eigen hostingpakket. Daartegenover staat WordPress.com. Dit is een zogeheten ‘freemium’ service waar u een gratis website op kunt maken op een subdomein van WordPress.com, zoals uwbedrijfsnaam.wordpress.com. 

Wie maakt WordPress?

WordPress is in 2003 gestart door Matt Mullenweg en Mike Little. Nadat een ontwikkelaar van een blogsysteem opeens verdween zaten heel veel bloggers met een systeem dat geen updates meer kreeg. Mullenweg stelde in een blog voor om een nieuw systeem te ontwikkelen op basis van het oude systeem. Hier reageerde Mike Little enthousiast op en samen begonnen zij de ontwikkeling van WordPress. 

Tegenwoordig werken er honderden mensen over heel de wereld tegelijk aan WordPress. Het is dus niet zo dat er nog steeds maar een aantal mensen aan het systeem werken. Overal ter wereld zijn er nu mensen die hun tijd besteden aan het verbeteren van WordPress. Er zijn ook veel verschillende manieren waarop ontwikkelaars en enthousiastelingen kunnen bijdragen aan WordPress. De bedoeling van deze gedachte is dat WordPress populair is en ook blijft. 

Wie gebruikt WordPress?

Wie gebruikt WordPress is een logische vraag als u bedenkt dat het zo populair is. Naast SAM Design en SAM Online Marketing gebruiken bijvoorbeeld ook het Witte Huis, The Rolling Stones en Microsoft WordPress als basis voor hun website.