Gitaartabs

Over Gitaartabs

Gitaartabs is het online platform om gitaar te leren spelen. De online omgeving biedt duizenden gitaarenthousiasten divers lesmateriaal, alsmede een uitgebreide community, waar zij zich de kneepjes van het vak eigen kunnen maken. De online gitaarlessen bestaan uit bekende nummers, waarbij de tabs zijn opgesteld door ervaren rotten uit het vak.

De uitdaging

Alhoewel Gitaartabs een gevestigde naam is binnen de online gitaarwereld, sloot de kwaliteit van het design niet aan op de kwaliteit van de gitaarlessen. Gitaartabs heeft SAM Design ingeschakeld om de laagdrempeligheid te behouden, maar wel een professionele uitstraling te creëren. De belangrijkste termen om dit te realiseren zijn laagdrempeligheid, overzichtelijkheid en conversiegerichtheid.

De uitvoering

Stap één in de uitvoering was het creëren van laagdrempeligheid. Wanneer nieuwe bezoekers op de website komen, moeten zij óf een proef lidmaatschap nemen, of zich inschrijven voor de nieuwsbrief. De manier om dit te realiseren, was door deze diensten gratis aan te bieden. Het lidmaatschap wordt na verloop van tijd vanzelf omgezet in een betaald lidmaatschap. De vervolgstap was het laten zien van de verschillende mogelijkheden die Gitaartabs biedt. Onder deze onderdelen is vervolgens een ruimte ingericht om de grootte van Gitaartabs aan te duiden. Hier wordt informatie gegeven over het aantal bezoekers, downloads, leden en het aantal songs. Het nieuwe design is samen te vatten aan de hand van een aantal kernbegrippen:

  • Professioneel, laagdrempelig design
  • Omgeving voor zowel bezoekers als leden
  • Integratie online media player
  • Ontwerp inschrijfformulier
  • Social proof
Oplevering CMS - Webadreshttps://gitaartabs.nl

Samenwerken met SAM Design?

Wilt u ook een online platform creëren, met een professionele uitstraling naar zowel leden als niet-leden? SAM Design helpt u er graag bij. Ga vrijblijvend het gesprek aan met één van onze specialisten en bespreek de mogelijkheden!