Portfolio

Samen succesvol

Als ik later groot ben

Als ik later groot ben logo

“Dromen komen echt uit!”

Introductie

Wat moet er beter gaan?

Wegens succes uitgebreid! Gemeente Zwijndrecht heeft een nieuw project in het leven geroepen! Het gaat niet om zomaar een project. Dit project is speciaal voor kinderen die in Zwijndrecht wonen. In de voorgaande jaren is een soortgelijk project opgezet in Almere. Gemeente Zwijndrecht wilde iets kunnen doen om kinderen, uit verschillende huishoudens en achtergrond, op weg te helpen naar een mooie toekomst. Vanuit deze gedachte ontstond ‘Als ik later groot ben in Zwijndrecht’. Het team van ‘Als ik later groot ben in Zwijndrecht’ gaat dag in dag uit aan de slag met de dromen van basisscholieren en het realiseren van deze dromen. Geen enkele droom is te groot!

Om deel te kunnen nemen aan de verschillende workshops en evenementen, moeten de basisscholieren en hun ouders zich natuurlijk kunnen informeren en inschrijven.

Dat is waar wij zijn ingezet. ‘Als ik later groot ben in Zwijndrecht’ heeft ons gevraagd een website te maken die past bij de doelgroep en makkelijk te navigeren is voor jong en oud. Hier zijn wij meteen mee aan de slag gegaan!

De oplossing

Een speelse huisstijl

Gemeente Zwijndrecht wilde vooral een platform dat volledig aansluit op de doelgroep. Een frisse en jonge huisstijl.

Een duidelijke opbouw

De website moet door zowel kinderen als ouders bruikbaar zijn. Duidelijk in de website is cruciaal!

Een speelse huisstijl

Toen de mensen van Gemeente Zwijndrecht bij ons terecht kwamen, bestond er al een website van een soortgelijk initiatief. Namelijk ‘Als ik later groot ben in Almere’. Op basis van de bestaande website van dit project heeft SAM Design een compleet nieuwe stijl ontworpen. Gemeente Zwijndrecht vond de huidige website wat verouderd. Aangezien het project nog vele jaren zal bestaan om zoveel mogelijk kinderen te helpen, wilde de gemeente een website die de komende jaren meegaat. Dit hebben we met plezier voor Gemeente Zwijndrecht waargemaakt!

We zijn begonnen met de kleuren. Bij het kiezen van de kleuren van een huisstijl kijk je natuurlijk als eerst naar de doelgroep en naar wat men in de markt doet. De doelgroep bestaat uit kinderen, maar ook uit ouders. Het initiatief is bedoeld voor kinderen, maar jonge kinderen moeten wel toestemming hebben van hun ouders om zich in te schrijven. De ouders behoren daarom ook tot de doelgroep. Dit is waarom het belangrijk is geweest om een speelse stijl te creëren zonder duidelijkheid te verliezen in de website. Beide leeftijdsgroepen moeten de website kunnen gebruiken. We hebben gekozen voor hele lichte tinten van roze, blauw, en geel. Dit zijn namelijk kleuren die vanuit de kleurenpsychologie ‘jeugd’ uitstralen. Perfecte kleuren voor een project met kinderen dus!

Ook bij het kiezen van de fonts hebben we de twee leeftijdsgroepen in het achterhoofd gehouden. We hebben gekozen voor een groot en duidelijk font, zodat het voor jong en oud leesbaar is. Daarnaast hebben we ook gekozen voor een ‘handgeschreven’ font. Het moet natuurlijk wel speels blijven! Zo zijn we uitgekomen op een jonge en frisse stijl.

Een duidelijke opbouw

Omdat de doelgroep bestaat uit twee leeftijdsgroepen is het behouden van rust en duidelijkheid cruciaal. Een website ontwikkelen is natuurlijk een heel proces. In het proces moet al heel vroeg uitgestippeld worden wat de structuur van de website moeten worden.Ook moet er meteen bepaald worden wat de call to actions moeten zijn en wat de ideale customer journey is voor de doelgroep.

Na onderzoek gedaan te hebben naar de doelgroep en een concrete customer journey uitgezet te hebben, kozen onze designers voor simpele call to actions als ‘Bekijk alle activiteiten’ en ‘Schrijf je in!’. Duidelijker kan niet!

Een geslaagd project!

Het is voor ons een eer geweest om Gemeente Zwijndrecht te mogen helpen bij dit mooie initiatief! De nieuwe website heeft veel vrolijke en speelse elementen gekregen. Tegelijkertijd heeft de nieuwe website duidelijke formulieren en call to actions gekregen, zodat het voor zowel kind als ouder bruikbaar is. Inmiddels staat de website online https://www.alsiklatergrootbeninzwijndrecht.nl/ op en kunnen talloze dromen waar gemaakt worden!

Bekijk de rest van ons portfolio

Prohuis Portfolio img 1
Prohuis

Dé zelfstandige ontwikkelaar van Nederland

Rijnmond Funderingstechniek Hoofdafbeelding
Rijnmond Funderingstechniek

We laten u niet zakken

Flyn Flower Hoofdafbeelding
FLYN Flowers

Altijd vers van de veiling

Dental Delft Junior Hoofdafbeelding
Dental Delft Junior

Uw praktijk voor Kindertandheelkunde

SAM Online Marketing & Webdesign