Portfolio

Samen succesvol

Bamled

Bamled Logo

“Met verlichting van Bamled zijn jouw verlichting, lichtbronnen en lampen spot-on.”

Introductie

Wat moet er beter gaan?

De onderneming die steeds maar blijft groeien. Dat is Bamled.nl. In 2021 kwam de eigenaar van de webshop Bamled.nl bij SAM aankloppen met één hele duidelijke vraag. De helden van Bamled.nl vroegen ons om hun verouderde webshop een nieuw leven te geven. “Onze huidige website, is niet meer van deze tijd en converteert bovendien ook niet.” vertelde Bamled ons bij aanvang van het project. Vol enthousiasme is ons team aan de slag gegaan met deze mooie uitdaging. Voor ons betekende dit dat we een jong bedrijf opnieuw een zet mochten gaan geven richting succes!

Bamled begon ooit als kleine webshop in Friesland. De lampen experts van Friesland hadden en hebben maar een doel. Ze willen heel Nederland kunnen voorzien van duurzaam, kwalitatief en vooral betaalbare verlichting.

Samen met de experts van Bamled.nl zijn we aan de slag gegaan met de gloednieuwe webshop. Een compleet nieuwe structuur, een nieuwe ontwerp en allerlei nieuwe functionaliteiten. Voor Bamled hebben we de mouwen opgestroopt en zijn we aan de slag gegaan om een top webshop neer te zetten!

De oplossing

De kleuren van de oude website met een compleet nieuw smaakje. Dat is wat we voor Bamled.nl mochten realiseren.

Waar de conversie bij de oude website ontbrak, vroeg Bamled.nl SAM Design om de koppen bij elkaar te steken na te denken over de user experience.

De huisstijl

Bamled kwam bij SAM Design binnen met een bestaand logo en een bestaande website. Een van deze twee moest behouden worden en de ander moest helemaal opnieuw ontworpen en gebouwd worden. We hebben de webshop natuurlijk opnieuw gebouwd en het logo dus behouden. Omdat we het logo mochten behouden, hadden we vanaf dag 1 al een duidelijk beeld bij wat de kleuren van de website moesten zijn. Toch hebben we rond de tafel gezet met de lampen experts van Bamled.nl om nu echt uit te zoeken wie hun doelgroep is. Want bij het maken van een nieuwe huisstijl ga je niet alleen uit van wat je mooi vindt. Helemaal niet zelfs! Je gaat juist uit van wat de doelgroep aanspreekt. Je wil namelijk dat de doelgroep het koopt. Dan moet elk detail van je website ook afgestemd zijn op deze doelgroep. We hebben voor Bamled.nl dus eerst een onderzoek gedaan naar de doelgroep. Wat zijn de voorkeuren van de doelgroep? Wat is de gemiddelde leeftijd van de doelgroep? In welke inkomensklasse zit de doelgroep? Dit lijken allemaal overbodige vragen, maar deze vragen zijn ontzettend belangrijk om de doelgroep echt te leren kennen

Nadat de doelgroep goed in beeld was gebracht, konden we aan de slag met het ontwerpen van de website.

We hebben uiteindelijk een frisse en jeugdige webshop mogen ontwerpen. Een webshop die tot in de puntjes reflecteert wie de doelgroep is!

User-gerichte structuur

Ook als het ging om de structuur van de webshop zijn we uitgegaan van de doelgroep. Bij het maken van een webshop is het belangrijk dat je de doelgroep goed bedient. Vooral als je producten koopt waar de gemiddelde persoon in de doelgroep geen expert over is. Niet iedereen weet bijvoorbeeld alle details over led lampen of wandlampen. Daarom hebben ervoor gezorgd dat de bezoeker op een eenvoudige manier vragen kan stellen en ook veelgestelde vragen terug kan vinden.

Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van een duidelijke categorisatie. Een duidelijke categorisatie zorgt weer voor duidelijkheid bij de gebruiker. Wanneer je door een webshop klikt omdat je zoekt naar een sfeervolle wandlamp, wil je deze natuurlijk gemakkelijk kunnen vinden. Het zou voor een bezoeker vervelend zijn als hij veel tijd kwijt zou zijn aan het zoeken naar de juiste soort producten. Hierdoor kun je zelfs bezoekers kwijtraken!

Een geslaagd project!

Van het creëren van een passend ontwerp tot het opzetten van een kloppende en user-gerichte structuur, dit project kunnen we zeker beschouwen als een geslaagd project! Inmiddels zijn de lampen experts druk bezig met hun nieuwe webshop en mogen ze elke dag weer nieuwe klanten bedienen. Maar dat houden we het niet bij! Na het opleveren van de webshop is Bamled.nl ook meteen een SEO klant geworden bij SAM Online Marketing. In de komende jaren gaan we er samen alles aan doen om ervoor te zorgen dat Bamled.nl bovenaan staat en blijft staan in Google!

Bekijk de rest van ons portfolio

Prohuis Portfolio img 1
Prohuis

Dé zelfstandige ontwikkelaar van Nederland

Rijnmond Funderingstechniek Hoofdafbeelding
Rijnmond Funderingstechniek

We laten u niet zakken

Flyn Flower Hoofdafbeelding
FLYN Flowers

Altijd vers van de veiling

Dental Delft Junior Hoofdafbeelding
Dental Delft Junior

Uw praktijk voor Kindertandheelkunde