Portfolio

Samen succesvol

Cognitum

Cognitum Logo

“Voor een visitatie met meerwaarde”

Introductie

Wat moet er beter gaan?

Een nieuwe website voor een bedrijf dat al jarenlang bekend staat als een van de grootste spelers hun markt. De visitatoren van Cognitum kwamen via Google bij ons terecht om een nieuwe website te laten maken. De huidige website was niet meer van deze tijd en had een update nodig. Cognitum is een business to business bedrijf dat visitaties uitvoert in heel Nederland. Bij Cognitum staat het proces op nummer één. Ze staan bekend en worden gewaardeerd om de kwaliteit van hun diensten, hun expertise en vooral hun aanpak. Als je als bedrijf weet van Cognitum en hebt samengewerkt met de mensen van Cognitum, kun je niet anders doen dan positieve woorden uitspreken. Maar er zijn ook nog genoeg bedrijven die nog nooit hebben samengewerkt met Cognitum. Sterker nog, er zijn bedrijven die nog niet weten van het bestaan van Cognitum. Om de markt te veroveren wil Cognitum haar naamsbekendheid vergroten en zichtbaarder worden dan ooit tevoren.

Dit is natuurlijk een proces waar je niet in een dag mee klaar bent, maar de eerste stap voor Cognitum was het laten ontwikkelen van een nieuwe website met daarom alle informatie die men moet weten over het bedrijf, haar diensten en het hardwerkende personeel. Ons webdesign team is meteen aan de slag gegaan met de opdracht om er iets moois van te maken!

De oplossing

Een gloednieuwe huisstijl

Een passende uitstraling om meteen de juiste indruk achter te laten bij de doelgroep.

Een conversiegerichte website

Een website met een kloppende structuur. Gebruiksvriendelijk staat op nummer één.

Voordat Cognitum echt gezien kan worden door nog meer mensen, wilde we werken aan wat mensen zullen zien wanneer ze de nieuwe website zullen bezoeken. Bij het bezoeken van een website maakt een bezoeker namelijk in enkele seconden een beslissing over de betreffende partij. Dat lijkt erg snel en dat is het ook! Tegenwoordig is men ontzettend snel afgeleid en ongeduldig. De bezoeker moet meteen gevoel krijgen dat Cognitum hem de oplossing kan bieden waar hij naar op zoek is. Dit begint bij de uitstraling van de website!

Onze designers zijn aan de slag gegaan met de huisstijl en zijn allereerst begonnen met de kleuren van de website. Aangezien Cognitum al een bekend partij is in haar markt, hebben we de hoofdkleur niet veranderd. Voor een partij als Cognitum kan het veranderen van de hoofdkleur ervoor zorgen dat de mensen die een connectie hadden met het bedrijf en haar kleur, de huisstijl niet meer herkennen. Daarom wilde we niet te veel afwijken van de huidige kleuren.

Wel hebben we de fonts aangepast en hebben we de stijl van de website verandert bij het maken van het ontwerp. Zo hebben we de font ‘Mosk’ gebruikt. Dit is een uitstekende font voor een formeel bedrijf dat toch een moderne uitstraling wil hebben.

Een conversiegerichte website

Het antwoord op de vraag van de bezoeker of de oplossing op zijn probleem moet meteen te vinden zijn. Dat geldt voor elke website en dus ook de website van Cognitum. De bezoeker moet op nummer 1 staan en zo goed mogelijk bedient worden. Dit hebben we gedaan door de structuur van de website vanaf het begin uit te zetten. Hierin is een duidelijk navigatie en een goede verdeling van informatie cruciaal geweest. Ook de call to actions zijn afgestemd op de doelgroep om de doelgroep zoveel mogelijk aan te spreken. Daarnaast hebben onze UX designers user flowcharts uitgezet om tot in de puntjes te onderzoeken wat de doelgroep nu echt zal gaan doen op de website en hoe we dit kunnen optimaliseren om zoveel mogelijk klanten te genereren voor Cognitum.

Een geslaagd project!

Inmiddels kunnen we met trots zeggen dat we een mooie, conversiegerichte en kwalitatieve website hebben mogen ontwikkelen voor Cognitum. Ook wij hebben kunnen merken dat een samenwerking met Cognitum fijn verloopt. Van het vinden van nieuwe fonts en het maken van een nieuw ontwerp tot het uitvoeren van een onderzoek naar wat bezoekers zullen doen op de nieuwe website. Ons team het allemaal met plezier opgepakt om uiteindelijk tot een prachtig resultaat te komen!

Bekijk de rest van ons portfolio

Prohuis Portfolio img 1
Prohuis

Dé zelfstandige ontwikkelaar van Nederland

Rijnmond Funderingstechniek Hoofdafbeelding
Rijnmond Funderingstechniek

We laten u niet zakken

Flyn Flower Hoofdafbeelding
FLYN Flowers

Altijd vers van de veiling

Dental Delft Junior Hoofdafbeelding
Dental Delft Junior

Uw praktijk voor Kindertandheelkunde

SAM Online Marketing & Webdesign