Portfolio

Samen succesvol

Ecooterkopen.nl

Ecooterkopen.nl logo

“De plek voor Ecooters!”

Introductie

Wat moet er beter gaan?

Ecooterkopen.nl is in leven geroepen om scooterliefhebbers een milieuvriendelijk alternatief te bieden op het huidige aanbod in de markt. Tegenwoordig zie je het steeds meer. Elektrische voertuigen nemen langzaam de markt over. Denk bijvoorbeeld aan aan elektrische auto’s, elektrische fietsen en zelfs elektrische steps. Dit soort voertuigen zie je buiten steeds vaker. Als een van de enige partijen in Nederland biedt Ecooterkopen.nl de elektrisch scooters van het merk Ecooter aan. En dat ook nog eens met de meest klantvriendelijke service!

Het verkopen van duurzame en kwalitatieve scooters. Dit is vanaf het begin de missie van Ecooterkopen.nl geweest. Alweer 25 jaar geleden zijn voor het eerst Ecooters op de markt gebracht. In Nederland neemt de vraag naar elektrische vervoersmiddelen steeds meer toe. Dit geldt ook voor scooters. De eigenaar van, de door SAM Design gebouwde webshop, bromfietscentrum.nl heeft ons gevraagd om een aparte webshop te bouwen waar de Ecooters op verkocht kunnen worden. Vanuit de wens om een overzichtelijke, moderne en converterende webshop te creëren, zijn wij aan de slag gegaan!

De oplossing

Een eigen huisstijl

Dit unieke product moet een huisstijl krijgen die net zo uniek is.

Een user-gerichte structuur

De klant moet op elke manier bedient worden. Dit doen we door de webshop een duidelijke structuur te geven.

Een eigen huisstijl

De Ecooter is een relatief nieuw product dat in Nederland nog nooit eerder is verkocht. Niemand in Nederland weet wat een Ecooter is, waar je een Ecooter kunt vinden en wat de voordelen zijn van een Ecooter. Om Nederland op een goede manier te introduceren aan dit nieuwe product, moet de huisstijl van Ecooterkopen.nl meteen de juiste indruk geven. Met elk element dat te zien zal zijn op de webshop van Ecooterkopen.nl moet meteen duidelijk worden gemaakt waar Ecooterkopen.nl voor staat en wat een Ecooter is.

Dit is waarom we meteen de kleuren groen en blauw hebben uitgekozen. Bij ecooterkopen.nl draait alles natuurlijk om duurzaamheid en milieuvriendelijk rijden. De kleuren groen en blauw stralen zowel duurzaamheid, milieuvriendelijkheid als vertrouwen uit. Dat is precies waar ecooterkopen.nl voor staat en bekend om wil staan.

Als het gaat om de font van de website hebben we gekozen voor de vrij simpele font ‘Montserrat’. Hier hebben we voor gekozen omdat het bij de introductie van een nieuw product belangrijk is om het product vooral op de voorgrond te zetten. Met een simpele font hebben onze designers rust gebracht in de webshop, waardoor de bezoeker zonder enige afleiding kennis kan maken met de Ecooter.

Een user-gerichte structuur

Om nog een extra stap te zetten in het behoud van de rust in de webshop, zijn we ook nog aan de slag gegaan met de structuur van de webshop. We hebben de navigatie van de webshop aangepakt en ook de opbouw van alle pagina’s. Als het gaat om de navigatie van de webshop is het vooral belangrijk geweest om de webshop zo min mogelijk extra pagina‘s te geven. We hebben gehouden om een aantal extra pagina’s zoals de ‘over ons pagina’ en de FAQ pagina. In een webshop zijn dit essentiële pagina’s. De over ons pagina geeft de bezoeker meer informatie over met welke partij hij straks in zee gaat en de FAQ pagina geeft de bezoeker de mogelijkheid om in een mum van tijd antwoord te vinden op de vele vragen die hij kan hebben over het nieuwe product. Zo wordt de doelgroep tot in de puntjes bedient.

Een geslaagd project!

Inmiddels kunnen de elektrische scooters van Ecooterkopen.nl gemakkelijk verkocht worden door middel van de nieuwe webshop. Op basis van de nieuwe huisstijl hebben wij de wens van de klant vertaald naar een praktisch, duidelijk en converterend verkooppunt voor de Ecooters.

Bekijk de rest van ons portfolio

Prohuis Portfolio img 1
Prohuis

Dé zelfstandige ontwikkelaar van Nederland

Rijnmond Funderingstechniek Hoofdafbeelding
Rijnmond Funderingstechniek

We laten u niet zakken

Flyn Flower Hoofdafbeelding
FLYN Flowers

Altijd vers van de veiling

Dental Delft Junior Hoofdafbeelding
Dental Delft Junior

Uw praktijk voor Kindertandheelkunde

SAM Online Marketing & Webdesign