Portfolio

Samen succesvol

Karin van den Hoven

Karin van den Hoven - logo

“De kracht van een doordacht tuinontwerp”

Introductie

Wat moet er beter gaan?

Het ontwerpen van tuinen, het laten aanleggen van tuinen en het verkopen van tuinproducten. Karin van de Hoven doet het allemaal! Karin is een succesvolle tuinontwerper voor luxe tuinen. De tuinen die zij in haar portfolio heeft staan zijn niet alleen mooi, maar zijn ook zeker indrukwekkend. Net als een gedeelte van ons team houdt Karin van den Hoven esthetiek. Karin past dit toe op de buitenwereld en de designers van SAM Design ontwerpen juist weer van alles voor het internet. Deze combinatie van ontwerp krachten heeft gezorgd voor een ontzettend mooie website, die zeker nog de komende jaren mee zal gaan.

Karin trok bij ons aan de bel omdat haar website toe was aan een update. Als ontwerpster weet ze als geen ander hoe belangrijk de look en feel van een website kan zijn. De eerste indruk weegt altijd het zwaarst. Stel je voor dat je veel moeite hebt gedaan om bezoekers te genereren naar je website en vervolgens al deze bezoekers verliest omdat de eerste indruk van jouw bedrijf niet goed is. Dat zou toch ontzettend zonde zijn? Dat is waarom Karin contact met ons heeft opgenomen. Karin was op zoek naar andere designers en webdevelopers die juist weer experts waren in het ontwerpen van ontwikkelen van de mooiste creaties op het internet. Een van de belangrijkste vragen die we kregen van Karin was of we vooral aan de slag wilde gaan een nieuw portfolio. Als ontwerpster is een portfolio natuurlijk cruciaal. Elke potentiële klant zal al snel vragen naar het werk dat je eerder hebt verricht. Dit moet je dan meteen paraat hebben en het portfolio zelf moet er ook nog eens goed uitzien!

Bij de mooie projecten waar Karin aan heeft gewerkt, is er nog een persoon nauw betrokken geweest. Namelijk Modeste Herwig. Modeste is verantwoordelijk voor de beplanting van de tuinen die Karin ontwerpt. Zo creëren ze samen al 20 jaar lang de meest indrukwekkende tuinen!

De oplossing

pen-icon

Een nieuwe huisstijl

Als ontwerpster van tuinen moet je eigen website een fantastische uitstraling hebben, die goed aansluit op de doelgroep.

Een eigen portfolio

Met behulp van een eigen portfolio op de website moet Karin haar werk op een eenvoudige manier laten zien aan potentiële klanten.

Een nieuwe huisstijl

Normaal gesproken doen we een uitgebreid onderzoek naar de doelgroep en de markt voordat we beginnen met het ontwerpen van een huisstijl. Dat hebben we voor de website van Karin van den Hoven ook gedaan, maar we zijn vooral uitgegaan van wat Karin dolgraag wilde. Karin wilde het een keertje anders doen en zwart gebruiken als achtergrondkleur. De zwarte kleur geeft de website al snel een exclusief, modern en luxe gevoel. Dat terwijl de website juist vrij minimalistisch is. Soms is minder veel beter! De enige elementen waar kleur in zit, zijn de foto’s van de tuinen die Karin ontworpen heeft. Zo krijgen de foto’s van de mooie tuin daadwerkelijk alle aandacht van de bezoeker.

Een nieuwe portfolio

Bij het maken van het ontwerp van de website, zijn we begonnen met het ontwerp van het portfolio. Hierin zijn we compleet afgeweken van onze werkwijze. Normaal gesproken maken we eerst het ontwerp voor de homepagina. Daarna volgt vaak de landingspagina. Pas nadat deze twee pagina’s geheel ontworpen zijn, beginnen we aan pagina’s als het portfolio of de over ons pagina. Bij SAM Design zijn we gelukkig flexibel genoeg en weten we af te weken van het gebruikelijke om de focus te leggen op dat wat belangrijk is.

Tijdens het ontwerpen van het portfolio hebben we vooral gekeken naar de tuinen die Karin in de afgelopen jaren heeft ontworpen. Het viel ons op dat veel van haar tuinen een luxe maar ook simpele uitstraling hebben. Dit principe hebben we ook toegepast op het portfolio.

Een geslaagd project!

Een luxe en moderne website voor luxe en moderne tuinen! Na een aantal weken concepten te hebben ontworpen en gebouwd te hebben aan de nieuwe website, kunnen we met trots zeggen dat de website nu de lucht in is! Met het portfolio en de foto’s van de tuinen als basis, zullen de bezoekers niets anders kunnen dan de door Karin ontworpen tuinen te bewonderen.

Bekijk de rest van ons portfolio

Prohuis Portfolio img 1
Prohuis

Dé zelfstandige ontwikkelaar van Nederland

Rijnmond Funderingstechniek Hoofdafbeelding
Rijnmond Funderingstechniek

We laten u niet zakken

Flyn Flower Hoofdafbeelding
FLYN Flowers

Altijd vers van de veiling

Dental Delft Junior Hoofdafbeelding
Dental Delft Junior

Uw praktijk voor Kindertandheelkunde

SAM Online Marketing & Webdesign