Portfolio

Samen succesvol

REDA Tenten

REDA logo

“Expand your Holiday”

Introductie

Wat moet er beter gaan?

Wat in 1990 begon als een een klein bedrijf in de zolderkamer, is jaren later een grote organisatie geworden met een pand van 1.600 vierkante meter. REDA Tenten is tientallen jaren geleden opgericht door een Rene van Daal, toen nog een caravan verkoper bij een dealer in Soesterberg. Zelf heeft hij op de zolderkamer de eerste exemplaren voor de gemaakt voor wat nu een groot assortiment aan producten is. Bij REDA Tenten kun je terecht voor bijvoorbeeld caravanluifels, voortenten, voortentluifels en nog veel meer!

Inmiddels is REDA Tenten een echt familiebedrijf geworden. De twee zoons van René, Roan en Rory, hebben een aantal jaar een belangrijke rol gekregen binnen het bedrijf. In de afgelopen jaren heeft REDA Tenten een enorme groei weten te maken. Zo wordt het assortiment steeds meer uitgebreid en worden er zelfs glampingtenten geproduceerd. Tot heden heeft REDA Tenten het bedrijf kunnen opbouwen door vooral bezig te zijn met de offline verkoop van producten. Dit heeft het bedrijf gedaan door bijvoorbeeld beurzen over de hele wereld bij te wonen. Daar is sindskort een verandering in gekomen. In 2021 werden wij benaderd door Roan van REDA Tenten met de vraag of SAM Design een webshop voor ze wilde ontwikkelen. Een webshop met veel verschillende functionaliteiten, die de doelgroep tot in de puntjes moet kunnen bedienen. Waar het Roan vooral om ging is dat alle kansen optimaal benut werden. E-commerce is nog nooit zo groot geweest en zal in de komende jaren alleen nog maar groter worden. Het is zonde om geen gebruik te maken de kans die bedrijven tegenwoordig hebben. Dit hebben de heren van REDA Tenten ook ingezien!

REDA Tenten heeft een heel duidelijk probleem, waar eigenlijk ook een heel duidelijk en simpel antwoord op te vinden is. Het bedrijf was niet al te actief in de online wereld. De meeste voordehandliggende oplossing is dan om simpelweg een webshop te laten bouwen. Dat hebben we ook zeker gedaan, maar er kwam meer bij kijken dan een simpele webshop.

De oplossing

Een duidelijke structuur

Een groot project als dit vereist een duidelijk structuur en een duidelijke navigatie.

Productopties

Aan vrijwel elk product zitten ook weer producten verbonden die in de praktijk met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Een calculator

De bezoeker krijgt de mogelijkheid om de perfecte maat te zoeken door simpelweg in te voeren welke caravan hij in bezit heeft.

De structuur

De nieuwe webshop van REDA Tenten zou een grote webshop worden met veel verschillende pagina’s en functionaliteiten. Voor een gebruiker kan zo een grote website overweldigend zijn en soms zelf afschrikken. Daarom zijn we bij aanvang van het project begonnen met de structuur en de navigatie van de webshop. Uit welke pagina’s moet de webshop bestaan? Wat moet er op de pagina’s staan? Welke functionaliteiten gaan we toevoegen aan de webshop? Dit zijn allemaal vragen die we samen met Roan meteen in de eerste fase hebben getackeld. Hoe duidelijker de structuur voor ons is, des te duidelijk de structuur later ook is voor de bezoeker!

Productopties

De grootte en complexiteit van deze webshop zit hem niet alleen in het aantal producten, maar vooral in het aantal productcombinaties dat men kan maken. Zo kiest men eerst een voortent of luifel. Deze luifel moet je eerst wel kiezen in een bepaalde maat. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit verschillende kleuren. Heb je een kleur gekozen? Dan kun een frame kiezen. Maar kies je een maat die niet beschikbaar is een bepaalde kleur? Dan verschijnt het product niet in de productopties. Dit gehele proces noemen we conditionele productopties. Dit kan de klant geheel automatisch regelen met een aantal kliks door de website.

Een calculator

REDA Tenten verkoop tenten en accessoires die je kunt vestigen aan de caravan die je hebt. Nu zijn er natuurlijk veel verschillende soorten caravans in de wereld. De accessoire die past op caravan A, past misschien helemaal niet op caravan B. Hoe weet je nu of het artikel dat jij wil zal passen op jouw caravan? Daar hebben we samen met REDA Tenten een oplossing op bedacht. Elke caravan heeft een omloopmaat. Om de juiste accessoires en tenten te kunnen kopen, moet je eerst weten wat de omloopmaat van je caravan is. Om het de gebruiker makkelijk te maken, hebben we een calculator toegevoegd, die de bezoeker laat weten wat de omloopmaat is van zijn eigen caravan. Zo kan de bezoeker meteen door naar de webshop sectie en weet hij zeker dat hij straks artikelen krijgt in de juiste maat. De bezoeker hoeft dus alleen aan te geven van welk merk zijn eigen caravan is, uit welk bouwjaar de caravan is en wat voor type caravan het is. Is dit allemaal ingevuld? Dan komt er vanzelf een omloopmaat tevoorschijn!

Een geslaagd project!

Zo hebben we, naast de genoemde functionaliteiten, nog veel meer functionaliteiten toegevoegd aan de nieuwe webshop van REDA Tenten. Deze nieuwe webshop is een groot en complexe uitdaging geweest, maar we kunnen met trots zeggen dat de website online staat. De eerste online verkopen van REDA Tenten zijn inmiddels zelf al een feit!

Bekijk de rest van ons portfolio

Prohuis Portfolio img 1
Prohuis

Dé zelfstandige ontwikkelaar van Nederland

Rijnmond Funderingstechniek Hoofdafbeelding
Rijnmond Funderingstechniek

We laten u niet zakken

Flyn Flower Hoofdafbeelding
FLYN Flowers

Altijd vers van de veiling

Dental Delft Junior Hoofdafbeelding
Dental Delft Junior

Uw praktijk voor Kindertandheelkunde

SAM Online Marketing & Webdesign