Portfolio

Samen succesvol

SAM IT Services

SAM IT Services

“Meer kwaliteit, voor minder.”

Introductie

Wat moet er beter gaan?

De onderneming die ooit was opgericht om kapotte apparaten een nieuwe leven te geven, gaat een andere richting in brengt nu kwalitatieve refurbished apparaten aan de man voor een goede prijs. SAM IT Services is opgericht door twee broers met een hart voor informatica. Na mensen jarenlang geholpen te hebben met laptops en desktops die niet meer naar behoren werkte, hebben ze nu besloten om de volgende stap te zetten.

Niet elk apparaat dat eerder gebruikt is, hoeft weggegooid te worden. Veel laptops, desktops en tablets zijn, die voor een korte tijd gebruikt zijn, zijn nog in perfecte staat en kunnen gewoon gebruikt worden door anderen. In de afgelopen jaren hebben refurbished een belangrijke plek ingenomen in de IT Branche. De twee broers zijn hier inmiddels ook ingedoken en hebben ons gevraagd om ze te helpen bij het opzetten van de nieuwe webshop van SAM IT Services.

Een jonge partij met grote dromen en ambities? Die helpen we maar al te graag!

De oplossing

pen-icon

Een eigen huisstijl

Een nieuwe richting vraagt om een nieuwe eigen huisstijl. Fris, kleurrijk en passend bij de IT branche.

woo-icon

Maatwerk voor Woocommerce

Voor een jonge onderneming met zulke grote doelen en ambities, zetten wij alles op alles om de resultaten te behalen. Ook maatwerk is hier een onderdeel van geweest.

keuzehulp-icon

Keuzehulp

Welke laptop of tablet is nu het beste voor jou? De op maat gemaakte keuzehulp module geeft elke bezoeker de mogelijkheid om de beste producten te vinden voor hem of haar.

Een eigen huisstijl

Elk merk heeft een sterke huisstijl nodig die uitstraalt waar het merk voor staat en tegelijkertijd ook goed aansluit bij de doelgroep. Voor een jonge onderneming betekent dit dat ze compleet vanaf nul zullen moeten beginnen. Welke kleuren zullen er gebruikt worden? Welke fonts passen bij ons? Allemaal vragen waar je als jonge onderneming mee aan de slag moet. Dit is waar SAM IT Services ons heeft ingezet.

Samen met de twee broers zijn we de huisstijl gaan opzetten. Dit start natuurlijk met een grondig onderzoek naar de markt en naar de doelgroep. Op basis van dit onderzoek en de bevinden die uit dit onderzoek zijn gekomen, hebben we een aantal keuzes gemaakt.

Zo hebben we gekozen voor de hoofdkleur blauw. Het is voor ons geen grote verrassing geweest dat dit de kleur is die het beste bleek te zijn na onderzoek te hebben gedaan. Blauw is de meest gebruikte kleur in de IT branche. De kleur straalt niet alleen vertrouwen uit, maar duidt ook aan autoriteit aan. Dit is natuurlijk wat je als merk wilt uitstralen.
Om de website echt leven te geven, hebben we de kleur paars toegevoegd aan de huisstijl van SAM IT Services. Op deze manier hebben we de huisstijl en dus ook de webshop meer dynamiek gegeven.

samit huisstijl

Maatwerk voor Woocommerce

SAM IT Services moest meteen bij de lancering een vliegende start krijgen. De onderneming heeft nog nooit eerder een eigen webshop gehad. Voor deze eerste webshop van SAM IT Services moesten we dus echt alles uit de kast halen. Dat hebben we zeker gedaan!

Bij het ontwerp van deze webshop hebben we elk toegevoegd elementen gebaseerd op het uitgebreide onderzoek dat we hebben uitgevoerd. Wanneer het ontwerp gemaakt wordt met zoveel uniek ontworpen elementen en modules, kiezen we er samen met de klant voor om de webshop op maat te bouwen. Wat houdt dat in? Dat betekent dat we verder gaan dan wat het CMS systeem te bieden heeft. In dit geval hebben we gewerkt met Woocommerce. Waar Woocommerce zelf geen opties bood om bepaalde functionaliteiten toe te voegen, deden we dit zelf.

Zo hebben we de pagina’s die horen bij het afrekenproces geheel op maat gebouwd. Want als er pagina’s waar je extra aandacht aan wilt besteden bij het bouwen van een webshop, dan zijn het wel de afreken pagina’s. Het laatste wat je wilt, is dat de bezoeker vlak voor het afronden van een aankoop nog afhaakt!
Naast de afreken pagina’s hebben we alle e-mails ook op maat gemaakt. Wanneer je iets besteld bij een webshop, verwacht je natuurlijk een bevestigingsmail waarin puntsgewijs wordt uitgestippeld wat je hebt besteld en wanneer je het kunt verwachten. Woocommerce biedt hier wel een standaardoptie voor, maar deze standaard e-mails hebben niet de huisstijl van de webshop. De bevestigingsmails stralen dus niets van de webshop zelf. SAM IT Services heeft ons gevraagd om dit anders aan te pakken.
We hebben zelf e-mails ontworpen die in lijn zijn met de huisstijl die we voor de onderneming ontworpen hebben. In deze mails staat alle informatie die een klant graag wilt weten. Dit is nota bene cruciale informatie die de klant gerust stelt. Want je wilt geen bezorgde en ontevreden klanten!

Keuzehulp

Hoewel we tegenwoordig allemaal dagelijks in contact komen met apparaten, kan het een hele uitdaging zijn om de juiste laptop, desktop computer of tablet te vinden die bij jou past. Met deze gedachte in het achterhoofd, hebben we een keuzehulp module gebouwd voor SAM IT Services.

Elke bezoeker kan door een aantal simpele vragen te beantwoorden achterhalen welk apparaat nu perfect bij hem of haar past. Ben je op zoek naar een tablet voor een kleuter? Of werk je 3 dagen in de week thuis? Met behulp van de keuzehulp module ontdek je in een aantal minuten welke apparaat het beste voor jou is. Dat is pas ideaal!

SAM IT Keuzehulp

Een geslaagd project!

We helpen elk van onze klanten met enthousiasme en passie. Toch is het extra speciaal om jonge ondernemers te op weg te helpen met hun droom. Een onderneming starten kan veel uitdagingen met zich mee brengen. Het is voor ons een eer om een onderdeel te mogen zijn van het startproces en tegelijkertijd ook aan de slag te gaan met de SEO campagne van SAM IT Services. Op nog vele succesvolle jaren in de top van Google!

Bekijk de rest van ons portfolio

Prohuis Portfolio img 1
Prohuis

Dé zelfstandige ontwikkelaar van Nederland

Rijnmond Funderingstechniek Hoofdafbeelding
Rijnmond Funderingstechniek

We laten u niet zakken

Flyn Flower Hoofdafbeelding
FLYN Flowers

Altijd vers van de veiling

Dental Delft Junior Hoofdafbeelding
Dental Delft Junior

Uw praktijk voor Kindertandheelkunde

SAM Online Marketing & Webdesign