Portfolio

Samen succesvol

Studio Toff

Studio Toff Logo

“​​Book Your Stay. Relax in Style.”

Introductie

Wat moet er beter gaan?

Verblijven in huizen over de hele wereld. En dat ook nog in alle luxe en stijl! Studiotoff maakt het allemaal mogelijk. Studiotoff stelt luxe ingerichte huizen beschikbaar in landen als Italië, Canada, Denemarken en zo ook Nederland. Elk van deze huizen wordt door Studiotoff zelf ontworpen. Of je nu graag in de tuin aan het zwembad ligt of juist een mooi uitzicht van Amsterdam wilt hebben. Voor een ieder zit er wat tussen.

Studiotoff heeft ons gevraagd om een website te bouwen waar elk van hun woningen op te geplaatst kunnen worden. Wat vooral een belangrijk punt is geweest voor Studiotoff, is dat het ontwerp van de website de luxueuze uitstraling van hun woningen moest evenaren.
Ook moeten de bezoekers natuurlijk kunnen aangeven dat ze willen verblijven in een van de woningen die beschikbaar worden gesteld. Hier hebben we gelukkig het een en ander op weten te bedenken!

De oplossing

pen-icon

Huisstijl

Een luxe uitstraling bij het boeken van luxe woningen. De wens van Studiotoff was ons meteen duidelijk.

User-gerichte structuur

User-gerichte structuur

Simpliciteit heeft vooral centraal gestaan bij het maken van de website. Hier heeft de structuur een grote rol bij gespeeld.

De boekingsmodule

De boekingsmodule

Om het boeken van een luxe woning mogelijk te maken hebben we een boekingsmodule op maat gebouwd, zodat elke klant gemakkelijk een boeking kan voltooien.

Studiotoff had meteen al een duidelijk idee van wat ze wilde. De website moest simpel zijn, maar niet leeg ogen. Na onderzoek gedaan te hebben en een aantal keer overlegd te hebben met Studiotoff, zijn we uitgekomen op vrij neutrale kleuren, kleine teksten en grote afbeeldingen. Zo blijft de website vrij eenvoudig, maar lijkt het niet als of de website leeg of niet af is.

ST Huisstijl

Structuur

Sitemap

De structuur van een website uit zetten. Dat is en blijft een van de belangrijkste stappen bij het bouwen van een website.
Welke pagina’s moeten er op de website komen en waar moeten deze pagina’s naar leiden?
Dit bepalen we door altijd als eerste een sitemap te maken.

Voor Studiotoff is de structuur vrij simpel gebleven. Toch heeft ons UX team extra aandacht besteed aan de sitemap. Aangezien er een boekingsmodule is toegevoegd aan de website, is het vooraf erg belangrijk geweest om elke stap van de module uit te tekenen. Je wilt natuurlijk niet pas bij het testen van de website ontdekken dat er stappen ontbreken in de boekingsmodule. De module zou dan onbruikbaar worden voor een bezoeker. Een goed begin is het halve werk!

ST Sitemap

Wireframes

De sitemap is nu gemaakt. Nu kunnen we verder met stap twee in het bepalen van de structuur. Namelijk de wireframes.
Wat is een wireframe? Een wireframe is als het ware een simpele schets van de pagina’s van een website. Met wireframes bepaal je hoe de pagina’s eruit gaan zien en welke functionaliteiten je op de pagina’s wilt hebben.

Na de brainstormsessies met de klant, aan het begin van het project, is bepaald dat het ontwerp vrij eenvoudig moest blijven. Deze simpliciteit kwam tot leven bij het maken van de wireframes. De kunst is vaak om met zo min mogelijk elementen een gebruiksvriendelijke website te maken. We kunnen met trots zeggen dat dit voor de website van Studiotoff is gelukt!

Een geslaagd project!

Dit is een project waar we nu echt trots op zijn. Het bouwen van deze website nam zeker een aantal uitdagingen met zich mee, maar we hebben de koppen bij elkaar gestoken om uiteindelijk samen tot de beste oplossingen te komen. Inmiddels is Studiotoff gelanceerd en kunnen alle doelstellingen een voor een afgestreept worden.

Bekijk de rest van ons portfolio

Prohuis Portfolio img 1
Prohuis

Dé zelfstandige ontwikkelaar van Nederland

Rijnmond Funderingstechniek Hoofdafbeelding
Rijnmond Funderingstechniek

We laten u niet zakken

Flyn Flower Hoofdafbeelding
FLYN Flowers

Altijd vers van de veiling

Dental Delft Junior Hoofdafbeelding
Dental Delft Junior

Uw praktijk voor Kindertandheelkunde

SAM Online Marketing & Webdesign