Hoe werkt WordPress?

WordPress is een wereldwijd bekend en veelgebruikt Content Management Systeem (CMS), maar hoe werkt WordPress nou eigenlijk? Onze expert van SAM Design legt dit duidelijk aan u uit. Wilt u weten wat WordPress is of hoe u WordPress kunt aanpassen? Neem dan een kijkje op onze andere pagina’s. Wilt u een website laten maken met WordPress als CMS? Neem dan contact met SAM Design op of vraag direct een offerte aan.

De basis van hoe werkt WordPress

Om te beginnen met WordPress gebruiken, dient u een hostingpakket en domeinnaam te hebben. Bij een hostingpakket huurt u een stuk schijfruimte op een server die 24/7 verbonden is met het internet. Om WordPress te kunnen gebruiken moet u WordPress bestanden op dat gehuurde stukje schijfruimte zetten. Dit klinkt misschien heel ingewikkeld, maar dat is gelukkig niet het geval.

De meeste hostingpartijen (bedrijven die de schijfruimte verhuren) bieden vaak een one-minute WordPress installatie aan. Er zijn ook partijen die specifieke WordPress hosting aanbieden. Hierbij wordt WordPress automatisch geïnstalleerd en krijgt u ondersteuning bij vragen die gerelateerd zijn aan WordPress.

Wanneer de installatie is voltooid, kunt u direct aan de slag. Wanneer u WordPress gebruikt, kunt u overal waar u toegang tot internet heeft, uw website, blog of webshop bewerken. Wanneer u inlogt bij uw WordPress website komt u op het admin dashboard. Vanaf dit dashboard kunt u naar verschillende functies om uw website aan te passen.

Werken met WordPress

Leren werken met WordPress draait vooral om het leren van het publiceren van pagina’s, plug-ins installeren en gebruiken van het juiste thema. De berichten en pagina’s zijn de elementen waar u de meeste tijd mee bezig zal zijn. Bij berichten kunt u blogberichten maken en bij pagina’s kunt u nieuwe pagina’s maken. De blogberichten worden op een blogpagina onder elkaar getoond in een omgekeerd chronologische volgorde. De pagina’s zijn losstaande webpagina’s zoals de contactpagina, over ons pagina en alle andere landingspagina’s. Iedereen die bekend is met Word kan eenvoudig pagina’s of blogberichten aanmaken, vullen en publiceren.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.