Het resultaat.
Dat is wat telt!

Samen vooruit, samen winnen

Winstgevende Webshop Laten Maken

Wil jij een professionele webshop laten maken door een ervaren expert? Het is belangrijk om samen na te gaan welke stappen er nodig zijn om een webwinkel een succes te maken. Om tot een enorm succes te komen is jouw jarenlange ervaring namelijk ook nodig! Jij kent jouw markt immers het beste! Naast een doelgroeponderzoek zullen wij samen kijken naar je huidige ervaring met jouw klanten. Uiteraard is een webshop anders dan een fysieke winkel, maar wij grijpen alle facetten aan om jouw webshop winstgevend te maken. Uiteindelijk zijn wij webbouwers en jij de ondernemer/kenner in jouw vakgebied/branche. Een professionele webshop laten maken doe je met ervaren vakidioten die jou van A tot Z helpen en begeleiden tot een mooie en professionele webwinkel. Wil jij weten wat de kosten zijn om een webshop te laten bouwen? Neem dan contact op met één van onze professionals! Samen vooruit, samen winnen!

Wij zijn voornamelijk actief voor onze klanten in de omgevingen van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam!

Snel een webshop
laten maken?

Maak binnen 4 weken gebruik van uw
nieuwe website!

Ons werk

Prohuis Portfolio img 1
Prohuis

Dé zelfstandige ontwikkelaar van Nederland

Rijnmond Funderingstechniek Hoofdafbeelding
Rijnmond Funderingstechniek

We laten u niet zakken

Flyn Flower Hoofdafbeelding
FLYN Flowers

Altijd vers van de veiling

Dental Delft Junior Hoofdafbeelding
Dental Delft Junior

Uw praktijk voor Kindertandheelkunde

Een WordPress (WooCommerce) webshop laten maken?

Wanneer je eenvoudig en snel een webshop wilt laten maken kan dat met WordPress (WooCommerce). Voor de meeste gebruikers is WordPress een eenvoudig CMS, die er voor zorgt dat jij jouw producten makkelijk en snel in de shop kan verwerken. Daarbij zijn er vele mogelijkheden van koppelingen met allerlei systemen.

Iedere dag zijn er vele positieve ontwikkelingen rondom WordPress, waardoor het nooit stilstaat. WooCommerce is een plugin op WordPress, waarmee iedere webbouwer de basis van een webshop op een eenvoudige manier kan opzetten. Een van de belangrijkste punten vinden wij met name dat WordPress een universeel CMS is waardoor je als ondernemer niet afhankelijk bent van een webbouwer. Je kan je webshop ten alle tijden laten beheren door een andere webbouwer. Dat zorgt voor vele ondernemers dus voor rust en onafhankelijkheid.

Waarom zou ik een webshop laten bouwen?

Met de dag groeit het totaal aantal webwinkels in Nederland. Volgens het CBS waren er meer dan 81.000 Nederlandse webshops in het derde kwartaal van 2022. In het derde kwartaal van 2021 waren er 72.700 webshops in Nederland. Dat is een groei van 10,2% meer dan het jaar ervoor!

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen om een webshop te laten maken voor een ondernemer met een winkel? Een belangrijk voordeel is natuurlijk dat je naast een fysieke winkel extra inkomsten genereert met een online webwinkel. Je ziet momenteel dat consumenten vaker online aankopen doen dan offline. Verder zijn de maandelijkse kosten van een webshop vele malen lager dan een fysieke winkel en is jouw online winkel daarbij 24/7 bereikbaar voor je doelgroep.

Uiteraard zijn er ook wat nadelen van het laten maken van een webshop. Je moet zelf tijd investeren om met WordPress om te leren gaan. WordPress is zoals hierboven aangegeven eenvoudig, maar uiteindelijk moet je tijd investeren om het CMS te beheersen, voordat je met je webshop aan de slag kan. Er is daarbij ook veel concurrentie in de markt. Je kan daarom het beste met een expert aan de slag gaan om te zorgen dat jouw webshop een succes wordt.

Conclusie: Laat je vooral niet afschrikken door de nadelen. Met de juiste instelling en doorzettingsvermogen zal jouw webwinkel uiteindelijk leiden tot succes.

Onze werkwijze, jouw succes

“It’s not about the destination, it’s about the journey”. Helemaal waar! Het een duidelijk, efficiënt en prettig proces vinden wij net zo belangrijk als het resultaat dat wij voor jou creëren. Benieuwd naar hoe de weg naar jouw succes eruitziet? Lees snel verder!

Onze werkwijze
Onze werkwijze

Pakketten

Website

Een plek nodig om jouw doelgroep te voorzien van informatie in de juiste huisstijl? Of om leads te kunnen verzamelen. Kies dit pakket!

Webshop

Je producten online verkopen met een hoge conversie in het achterhoofd? Dit is het perfecte pakket voor jou!

Een webshop zelf bouwen

Iedereen kan in principe een webshop starten. Je hebt immers geen diploma of een certificaat nodig.

Met de WooCommerce (plugin) functionaliteit binnen WordPress zou iedereen een webshop kunnen maken. Via Youtube kan je filmpjes kijken hoe je met een template een webwinkel kan maken. Het vergt veel tijd en uiteindelijk kan je als een beginner een simpele shop maken. Of dat uiteindelijk resulteert in succes, is maar net de vraag. Uiteindelijk geldt zoals voor ieder ander vakgebied dat er ervaring en specialisme voor nodig is om een echte professionele webshop in elkaar te zetten. Hoe meer functionaliteiten je van je shop verlangt hoe moeilijker het wordt om een WordPress webshop te bouwen. Je kan je er als startup altijd aan wagen om het te proberen. Maar wanneer je al van een simpele shop afwijkt zal dit proces frustrerend worden. Je wilt immers dat je webshop op ieder vlak rendeert. Hier zijn webbouwers voor nodig die jou het beste advies kunnen geven voor een goede user experience van jouw potentiële klanten. De vraag die je jezelf kan stellen is, “wat is mijn tijd waard?”… De tijd van een ondernemer is goud waard! Wanneer wij een opdracht krijgen zorgen wij samen met de ondernemer stap voor stap dat alles goed is uitgedacht, waardoor we samen sneller tot succes komen. Zo benutten wij jou en onze tijd om samen te groeien en samen te winnen!

Een professionele WordPress webshop laten maken in 5 stappen bij SAM Design

Wil jij een webshop laten maken bij SAM Design? Dan leggen we je graag uit hoe we te werk gaan. Hier zit namelijk nog een heel plan met een gedachte achter. Voordat we echt beginnen met webdevelopment moeten verschillende dingen namelijk nog met jou besproken worden, daarna wordt het design pas gemaakt en kunnen we vervolgens pas echt gaan bouwen. Dit is in een notendop hoe het proces eruitziet. In de praktijk is het proces echter opgedeeld in vijf specifieke stappen. Hier nemen we je graag in mee:

1. Inventarisering

We nemen jouw wensen van A tot Z op. En dit voordat we ook maar één stukje code op papier zetten. We bombarderen jou met talloze vragen: wie ben je, wat doe je en waar sta je voor? Wat zijn jouw kernwaarden? En wat wil je zelf graag terugzien in een webwinkel? Vervolgens vragen we je om drie voorbeelden van webshops op te sturen. Beschrijf zo uitgebreid mogelijk welke elementen van de webshop je mooi vindt en geef ook aan waarom je ze zo mooi vindt. Beantwoord je onze vragen tot in detail? Dan weten we exact hoe jij jouw webshop wilt laten bouwen. Het is vooral belangrijk dat wij beide weten welke functionaliteiten en elementen belangrijk zijn voor jou om in je webshop te verwerken. Na akkoord op de offerte krijg je een timetable opgestuurd. Hierdoor weet je tot op de dag precies welk onderdeel we wanneer afronden. Het is zaak om je hier wel goed aan te houden!

2. Concept van de webshop laten maken

Onze webshop bouwers blijven nog even in de startblokken staan. Het is eerst zaak om een grafisch ontwerp te maken. Dit is een cruciaal onderdeel, dat nog voor het ontwikkelen plaatsvindt. Onze grafisch designer werkt een aantal concepten uit: homepagina, subpagina, productpagina, productoverzicht pagina, contactpagina en eventuele overige pagina’s. Je krijgt de kans om op deze ontwerpen te schieten, waarna we tot de definitieve ontwerpen komen. Jouw webshop kan nu ontwikkeld worden!

3. Uitwerking van de webwinkel laten maken

De projectleider draagt het ontwerp van de grafisch designer over aan onze programmeurs/webshop bouwers. Zij gaan de shop uitwerken. In enkele stappen werken we alle concepten uit tot een levend webdesign in een afgeschermde testomgeving. De uitgewerkte designs leggen we aan jou voor om ook hierop feedback te ontvangen. Alle losse eilanden staan en we zijn klaar om er een geheel van te maken!

4. De webwinkel finetunen

Alle concepten staan klaar. Jouw webshop is nu nog een bouwpakket. Maar geen zorgen, we zetten de onderdelen in elkaar en zorgen voor één werkend geheel. Alle functionaliteiten worden gekoppeld, getest en elke letter wordt nagelopen. Samen zorgen we dat ieder onderdeel goed staat. Zijn we beide tevreden? Dan staat niets jouw webshop nog in de weg!

5. Lancering!

We zijn er klaar voor, jouw webshop kan live. De bouwers zetten de webwinkel geheel over vanaf de testomgeving naar jouw eigen domein. Jouw webshop staat nu live en is klaar om conversies te genereren!

Jouw webprofessionals

Ramon

Ramon

Front-end developer

Joyce

Joyce

UX & UI Designer

Misha

Misha

Front-end developer

Ali

Ali

Google ads specialist

Op maat een mobiele webshop laten maken

Een webshop laten maken op mobiel (responsive) wordt steeds belangrijker voor zowel jouw bezoekers als Google. De user experience wordt hiermee beïnvloed. Je kan je voorstellen dat de zoekopdrachten via mobiel anders zullen zijn dan via desktop of laptop. Daarom is het essentieel om jouw webshop op mobiel zo in te richten dat jouw bezoekers vrij eenvoudig een product kunnen inzien en afnemen. Het is vooral belangrijk dat bezoekers op een eenvoudige manier door jouw webshop kunnen scrollen zonder problemen te ondervinden. Helaas merken wij nog steeds dat een responsive design een probleem is in de webshop branche.

Wat kost een webshop laten maken?

De kosten om een webshop te laten maken zijn volledig afhankelijk van de wensen van de klant. Je kan voor diverse varianten kiezen. Er zijn klanten die kiezen voor een template of een builder. Dat is de goedkopere variant van een webshop op maat laten maken. Met een template en builder is er namelijk al veel voorwerk gedaan. Wanneer wij een webshop op maat moeten bouwen zullen wij alles vanaf scratch moeten schrijven en dat kost veel tijd en uiteindelijk geld.

Maar waarom verschilt het in kosten en wat is het kwaliteitsverschil? Een template zorgt vaak voor onnodige functionaliteiten en codes die je niet kan gebruiken. Op de lange termijn wordt je shop sneller traag. Daarbij ben je afhankelijk van de makers van de templates. De kosten van het maken van een shop zullen daarbij wel lager liggen dan bijvoorbeeld werken met een builder. Maar ook met een builder zullen de kosten voor het bouwen van een shop minder hoog liggen dan het maken van een webshop op maat, vanwege het gemak waarmee je met een builder allerlei functionaliteiten gebruikt die door de builder al voorgeprogrammeerd zijn. Met de builder zal je wel minder vieze codes en onnodige functionaliteiten hebben dan met een template.

Ons advies is dan ook dat je het beste een webshop kan bouwen met een builder wanneer je niet van plan bent om een webshop op maat te maken. Met een builder zullen de kosten vele malen lager zijn dan een website op maat. Maar uiteindelijk is het voor de lange termijn de meest duurzame oplossing om een webshop op maat te laten maken door een ervaren professional.

Wil je toch meer weten over de mogelijkheden en kosten om een webwinkel te laten maken bij SAM Design? Plan dan een afspraak in met een van onze ervaren experts.