Hoe voeg ik een fotogalerij toe in WordPress?

Met een fotogalerij kunt u een serie afbeeldingen uitlichten wanneer u een product aan het reviewen bent bijvoorbeeld. Op de vraag ‘Hoe voeg ik een fotogalerij toe in WordPress?’ zijn er verschillende antwoorden mogelijk. Zo zijn er meerdere WordPress gallery plugins beschikbaar. Hiermee kunt u een galerij toevoegen aan bijvoorbeeld een blogbericht of een pagina van uw WordPress website. Maar u hoeft niet een extra plugin te installeren omdat WordPress hier een ingebouwde functie voor heeft! SAM Design legt u uit hoe u dit kunt doen.

Fotogalerij aanmaken

Om een fotogalerij aan te maken in WordPress drukt u bij het pagina overzicht op ‘Media toevoegen’. U moet dus een nieuw bericht of pagina aanmaken of een bestaande bewerken. Zodra u in dit scherm bent, drukt u op ‘Media toevoegen’. U komt nu terecht in uw WordPress mediabibliotheek waar u afbeeldingen kunt uploaden. Aan de linkerkant van het scherm staat de mogelijkheid ‘Galerij aanmaken’. Hier moet u op klikken. Vervolgens komt u op een pagina terecht die er hetzelfde uitziet als de uploadpagina. Hier kunt u foto’s selecteren die u al heeft geüpload, maar u kunt ook nieuwe foto’s uploaden. Dat is dan ook het enige wat u hoeft te doen in dit scherm. Zodra u blij bent met de gekozen afbeeldingen kunt u rechtsonder kiezen voor ‘Een nieuwe galerij aanmaken’. U heeft nu een fotogalerij toegevoegd in WordPress.

WordPress fotogalerij bewerken

Zodra u de stappen in het vorige blok heeft gevolgd, komt u op een pagina waarop u de galerij kunt bewerken. Hier kunt u bijvoorbeeld onderschriften toevoegen, de volgorde van de afbeeldingen bepalen en galerij-instellingen aanpassen. Wanneer u een galerij aanmaakt, staat het standaard op drie kolommen, maar u kunt kiezen tussen minimaal één en maximaal negen kolommen. Ook heeft u de mogelijkheid om de afbeeldingen in willekeurige volgorde te laten tonen. Bent u per ongeluk vergeten een afbeelding toe te voegen? Dan kunt u aan de linker dit nog doen met de knop ‘Aan de galerij toevoegen’.

WordPress galerij toevoegen

Nu u alles heeft ingesteld, is het tijd om uw nieuwe WordPress fotogalerij toe te voegen aan een bericht of pagina. Druk op ‘Galerij invoegen’ en u zal direct de galerij te zien krijgen als de editor op ‘Visueel’ staat. Als deze op ‘Tekst’ staat, dan ziet u een shortcode. Ook al ziet u in de visuele editor de galerij wel staan, dit is nog niet het eindresultaat zoals deze op de website wordt weergeven. Druk in de editor op de voorbeeld knop om uw pagina te zien met uw nieuwe galerij. Bent u niet tevreden over het eindresultaat? Dan kunt u in de visuele editor op de bewerkknop drukken en de galerij aanpassen.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.