Hoe voeg ik een SSL certificaat toe aan mijn WordPress website?

Met een SSL-certificaat kunt u ervoor zorgen dat uw website via het HTTPS-protocol bereikbaar wordt. Een SSL certificaat is sinds dit jaar verplicht voor elke website met een formulier. Maar u vraagt zich misschien af; Hoe voeg ik een SSL certificaat toe aan mijn WordPress website?’ zodat u voldoet aan de wettelijke eisen. SAM Design legt u uit hoe u een SSL certificaat installeert op uw website.

SSL certificaat aanschaffen

Voordat u een SSL certificaat kan toevoegen aan uw website, moet u er natuurlijk een aanschaffen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type certificaat en voor hoe lang u dit wilt laten vastleggen. Er zijn ook aanbieders die ook nog administratie-, validatie- en installatiekosten rekenen. In principe kunt u al een SSL certificaat aanschaffen vanaf €10,-. Soms zit het zelfs inbegrepen bij uw hosting.

SSL certificaat handmatig installeren

Als u een SSL certificaat heeft aangeschaft, moet deze nog wel worden geïnstalleerd bij uw WordPress website. Wanneer u https wilt toevoegen op uw hele website, dient uw website URL te worden geüpdatet. Dit kunt u doen via het WordPress Dashboard bij ‘Settings’ > ‘General’. Hier kunt u uw WordPress adres en Site adres aanpassen. U kunt eenvoudig ‘http’ naar ‘https’ veranderen en de wijzigingen opslaan. Wanneer u een SSL aan een bestaande website wil toevoegen, moet onderstaande code aan het .htaccess bestand worden toegevoegd.

<IfModule mod_rewrite.c>

RewriteEngine On

RewriteCond %{SERVER_PORT} 80

RewriteRule ^(.*)$ https://www.uwsite.nl/$1 [R,L]

</IfModule>

Vergeet niet uwsite.nl te vervangen door uw eigen URL. Wanneer u ook https voor de WordPress admin omgeving wilt inschakelen, dan moet u in het wp-config.php bestand ook de volgende regel toevoegen.

define(‘FORCE_SSL_ADMIN’, true);

SSL certificaat met plugin installeren

Als bovenstaande voor u iets te technisch is, of u wilt liever niet met de code van uw website knoeien, dan kunt u ook een WordPress plugin gebruiken. De Really SimpleSSL plugin detecteert automatisch uw instellingen van uw WordPress website en configureert de website zo dat https wordt gebruikt.

Als u op een van de manieren het SSL certificaat heeft geïnstalleerd, is het tijd om te testen. Doe een steekproef met een aantal pagina’s en kijk of er overal https voor de URL staat en ook het slotje in de adresbalk van uw browser mag niet ontbreken. Is dit allebei het geval? Dan is uw WordPress website nu beveiligd met SSL!

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.