Hoe voeg ik een titel en meta description toe in WordPress?

Om uw pagina goed te laten zien in Google is het toevoegen van een titel en meta description een essentieel onderdeel. Op de vraag ‘hoe voeg ik een titel en meta description toe in WordPress?’ zijn er meerdere antwoorden mogelijk. Maar voordat we hier dieper op ingaan, legt de expert van SAM Design u uit wat een titel en meta description van een pagina zijn.

Wat is een meta title?

De meta title, ook wel SEO title genoemd, is de titel die u ziet in Google wanneer u een zoekterm invult. Een goede titel maakt niet heel veel uit voor uw ranking in Google, maar het kan mensen wel overhalen om juist op uw website te klikken. En het doorklikpercentage is wel belangrijk voor Google! Het schrijven van een goede SEO title is niet verplicht, maar het kan u wel verder helpen. De getoonde SEO titel is tussen de 50 en 60 karakters lang. Als u hier overheen gaat,  kapt Google de titel af met drie puntjes. Het is dus verstandig om binnen dit karakter aantal aan te houden.

Wat is een meta description?

Een meta description is een omschrijving van de pagina die onder de SEO titel in Google komt te staan. Net als de SEO title helpt de meta description niet direct mee in de Google ranking maar kan het wel een indirecte invloed hebben. Om te beginnen mag de tekst niet langer dan 156 karakters zijn. Anders kapt Google, net als bij de SEO title, de tekst af met drie puntjes. Bekijk per pagina wat er in de meta description moet komen. Schrijf de omschrijving naar de zoekintentie zoals informatie opvragen of een aankoop doen. Vermijd dat de meta description hetzelfde wordt als de SEO title. De meta description moet een toevoeging zijn, geen kopie.

SEO title en meta description toevoegen in WordPress (Yoast)

De meest gebruikte manier om een SEO title en meta description toe te voegen in WordPress is het gebruiken van de plugin Yoast SEO. Dit is de meest gebruikte WordPress plugin en niet zomaar. De plugin van Yoast geeft je de mogelijkheid om de SEO title en meta description eenvoudig in te stellen. Daarnaast geeft het ook weer hoe lang de titel en omschrijving kan zijn. Ook adviseert de plugin wat er beter kan op de pagina, op SEO- en tekstueel gebied.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.