Hoe maak ik mijn WordPress website sneller?

Onze experts krijgen vaak de vraag; Hoe maak ik mijn WordPress website sneller? De impact van paginasnelheid mag namelijk niet onderschat worden. Bij laadtijd gaat het letterlijk om iedere seconde die je kan winnen. Hier zijn twee belangrijke redenen voor. Als eerste speelt de snelheid van uw website een belangrijke rol bij het aantrekken en behouden van bezoekers op uw website. Wanneer mensen lang moeten wachten tot uw website is geopend, dan zullen zij sneller de website weer verlaten. Dit kan u omzet kosten. Daarnaast is de paginasnelheid ook een onderdeel van het algoritme van Google die de pagina ranking bepaalt. Een website die snel laadt komt eerder hoger in de organische zoekresultaten dan een langzame website. Maar hoe kunt u nou uw WordPress website sneller maken? Onze expert heeft een aantal punten voor u opgesteld.

Paginasnelheid testen

Om te beginnen is het belangrijk om te weten hoe snel uw WordPress website momenteel is, zowel op mobiel als op desktop. Misschien is het niet nodig om uw website sneller te maken. Er zijn verschillende online tools waarmee u de snelheid van uw website kunt meten. Zo heeft Google hun eigen Google PageSpeed Insights en is er ook nog een tool van GTMetrix, of van Pingdom Tools. Wanneer u de URL van uw website invoert in een van de genoemde tools, wordt uw gehele WordPress website geanalyseerd op snelheid. De tools geven niet alleen de snelheid van uw website aan, ook de factoren die uw website vertragen en verbeterd kunnen worden, worden weergeven. Hierdoor weet u welke onderdelen aangepakt moeten worden om uw WordPress website sneller te maken.

WordPress website sneller maken

Bent u niet tevreden over de snelheid van uw website of heeft een van de tools aangegeven dat u uw WordPress website beter sneller kunt maken? Dan zijn er verschillende manieren om uw website sneller te maken. Hieronder hebben we een aantal pijnpunten op een rijtje gezet die het vaakst bij onze klanten voorkomen.

Webhosting

De kwaliteit van uw webhosting partij kan veel invloed hebben op de snelheid van uw website. Deze tip is dan vooral wanneer u nog een website moet laten maken, maar het kan ook geen kwaad om van hosting provider te wisselen wanneer u uw website sneller wil maken. Het is belangrijk om te kijken of de servers van de hostingprovider geschikt zijn om een WordPress website te hosten. Ook kunt u kiezen voor een gespecialiseerde WordPress hoster. Hiermee zit u bijna altijd goed.

Thema

Het thema van uw WordPress website bepaalt het uiterlijk van uw website en is in feite een verzameling van verschillende bestanden. Het thema is eigenlijk de fundering van uw website. Hierdoor kan het van invloed zijn op de snelheid van uw site. Kies daarom voor een thema dat soepel werkt en denk van tevoren goed na over de functies die u wilt gebruiken. Het lijkt misschien aantrekkelijk om een thema te kiezen met veel verschillende functies, maar als u deze functies niet gebruikt kunnen deze de website alleen maar langzamer maken. Kies daarom voor een zo eenvoudig mogelijk thema.

Plugins

Heeft u heel veel plugins op uw WordPress website geïnstalleerd, maar voegen ze niet allemaal echt iets toe? Dan is het verstandig om de ongebruikte plugins te verwijderen. Plugins voegen functionaliteiten toe aan de website maar ze zorgen er ook voor dat de website langzamer wordt. Ook het up-to-date houden van plugins kan ervoor zorgen dat uw website sneller wordt.

Afbeeldingen

Wanneer u te grote afbeeldingen gebruikt, kunnen deze veel ruimte innemen en daardoor voor een lage paginasnelheid zorgen. Het is daarom belangrijk om uw afbeeldingen van te voren te optimaliseren voordat u ze op uw website gebruikt. Voor dit optimaliseren kunt u een bewerkingsprogramma, zoals Adobe Photoshop, gebruiken. Ook zijn er diverse online tools om afbeeldingen te verkleinen. De bestanden worden dan kleiner gemaakt maar optisch gezien blijft de beeldkwaliteit grotendeels behouden.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.