Hoe optimaliseer ik foto’s voor WordPress

Foto’s en afbeeldingen zijn belangrijk als u een goed scorende website wilt ontwikkelen. Maar niet iedereen weet foto’s en afbeeldingen te optimaliseren voor WordPress. Wij hebben dan ook besloten om antwoord op de vraag te geven; Hoe optimaliseer ik foto’s voor WordPress? Op deze pagina leest u precies hoe u dit kan doen. U hoeft geen professionele fotograaf of grafisch designer hiervoor in te huren. U kunt met een moderne smartphone eenvoudig zelf foto’s en filmpjes maken. Daarnaast zijn er op internet heel veel (gratis) afbeeldingen te vinden. Als u te veel grote afbeeldingen op uw website gebruikt, kan dit ook nare gevolgen hebben voor de laadsnelheid van uw pagina. Dit heeft vervolgens weer een negatief effect op uw Google Positie. Daarom is het belangrijk om uw afbeeldingen en foto’s te optimaliseren voor WordPress.

Foto’s en afbeeldingen optimaliseren

Om uw foto’s, fotogalerijen en afbeeldingen te optimaliseren zijn er verschillende manieren. Zo kunt u gebruik maken van fotobewerkingsprogramma’s zoals Adobe Photoshop of u gebruikt een van de vele plugins die beschikbaar in WordPress. Wilt u liever geen plugin gebruiken? Dan kunt u ook een online tool gebruiken.

Een van de populairste WordPress plugins voor het verkleinen van afbeeldingen is WP Smush It. De plugin is gebruiksvriendelijk en je hoeft niet een voor een alle afbeeldingen te optimaliseren, het is mogelijk om al uw afbeeldingen in een keer te optimaliseren met ‘Bulk Smush!’. Er is zowel een gratis als betaalde versie van WP Smush It. Bij de gratis versie moet u meerdere keren bulk smushen voordat alle afbeeldingen geoptimaliseerd zijn. Heeft u de WP Smush It PRO versie dan kunt u wel alle afbeeldingen met één klik optimaliseren. Daarnaast zijn er nog meer extra functies bij de pro versie.

Wilt u liever een online tool gebruiken? Dan kunt u ook de online tool van WP Smush It gebruiken via smush.it of andere tools zoals Tiny PNG en JPGmini gebruiken. Daarnaast kunt u eenvoudig uw afbeeldingen optimaliseren door overbodige ruimte af te snijden.

Hoe maak ik afbeeldingen responsive in WordPress

Als u een mooie mobiele WordPress website heeft, dan is het belangrijk om de foto’s en afbeeldingen op uw website niet te vergeten. Uw website kan er wel mooi uitzien op een kleiner scherm maar als de bezoekers nog steeds van links naar rechts moeten scrollen om een foto helemaal te zien, dan heeft een responsive ontwerp van uw website niet zoveel zin. U kunt bijvoorbeeld in de html- of CSS-code een aanpassing doen, of u gebruikt een plugin. De meest populaire plugin is RICG Responsive Images. Dit zorgt ervoor dat u hier niet te veel omkijken naar heeft. Natuurlijk kunnen ook de webdesigners en -bouwers van SAM Design ervoor zorgen dat naast uw website, ook uw afbeeldingen en foto’s responsive zijn.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.