Hoe maak ik mijn WordPress website mobielvriendelijk

Mobielvriendelijkheid van uw website is heel belangrijk, maar u vraagt zich misschien af; Hoe maak ik mijn WordPress website mobielvriendelijk? Dit hoeft niet heel moeilijk te zijn! Maar het is wel belangrijk, omdat steeds meer websites alleen op mobiel worden bekeken. Bijna iedereen bezit wel een smartphone met internet waar zij vaak websites op bekijken. Daarnaast neemt het algoritme van Google ook de mobielvriendelijkheid mee om de positie in de Google ranking te bepalen. Het gaat zelfs zo ver dat Google eerst naar uw mobiele website kijkt en daarna pas naar uw normale website. Wij hebben wat tips voor u, hoe u uw WordPress website mobielvriendelijk kan maken.

Kies het juiste WordPress thema

Het kiezen van het juiste WordPress thema ligt misschien voor de hand maar toch gebeurt dit niet altijd. Tegenwoordig zijn betaalde, premium thema’s allemaal wel mobile responsive, maar toch is het belangrijk om het voor de zekerheid te controleren. Maar niet alleen het juiste thema kan zorgen voor een mobielvriendelijke WordPress website, er zijn nog meer mogelijkheden.

Mobielvriendelijke plugins

Er zijn verschillende WordPress plugins die automatisch een nieuw thema inschakelen bij een bepaalde resolutie. Deze plugins kopiëren uw content en zetten dit in hun eigen thema. Zo is een website goed te gebruiken op mobiele apparaten zonder dat u er al teveel moeite voor hoeft te doen. Toch kan dit niet altijd het gewenste effect geven.

Pop ups

Een pop up kan een goede manier zijn om leads te verzamelen en om uw mailinglijst mee uit te bouwen maar ze kunnen ook irritant en averechts werken, zeker op mobiel. Op mobiel werken ze vaak slechter en Google kan zelfs straffen uitdelen als de content op uw website niet goed toegankelijk is. Zeker scherm overlappende pop ups zijn uit den boze.

Een andere mogelijkheid voor een mobielvriendelijke WordPress website is het laten bouwen van uw website door SAM Design. Al onze geleverde websites zijn responsive. Dit betekent dat het niet uitmaakt op welk formaat scherm de website wordt getoond, de website blijft altijd goed leesbaar en, niet onbelangrijk, goed navigeerbaar.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.