Wat kost een webshop laten maken

Wat kost een webshop laten bouwen? Een webshop laten maken, tegen lage kosten, dat is wat je wilt! In dit artikel kom je erachter wat de tarieven voor onze webwinkels zijn en wat de mogelijkheden zijn bij ons webdesign bureau. De prijs van een webshop hangt af van diverse factoren. Dit is hetzelfde als je bijvoorbeeld vraagt wat een auto kost; wil je een Fiat, een Mercedes of misschien zelfs een Ferrari? Alle drie de auto’s hebben veel mogelijkheden. Toch is de Mercedes een stuk duurder en de Ferrari al helemaal. Met een Mercedes heb je al meer luxe en opties. Maar met een Ferrari ga je nog een paar stappen verder. Naast alle bijzondere opties die bij deze auto komen kijken, heeft deze ook nog eens een super mooie lijn. Daarnaast komen er nog veel meer mogelijkheden bij kijken. Dit geldt ook voor een responsive website. De kosten voor een professionele webshop hangen af van jouw wensen. Een simpele website is goedkoop, een uitgebreide shop met veel opties kost vanzelfsprekend meer. Dan is er uiteraard hier ook als het ware nog een verschil tussen de merken. Gebruik je WordPress of wil je goed uitpakken met een Magento waar je wel veel meer voor moet betalen. De vraag ‘Wat kost een webshop laten maken?’ zal nader worden belicht in dit artikel. Lees verder over de aanpak van SAM Design!

Website Flyn Flowers

Een website die
resultaat oplevert

Een website die resultaat oplevert
We focussen op conversies en leads, gebaseerd op een strategische online aanpak.

Een uniek ontwerp dat
past bij je doelgroep

Geen beperkte templates. Wij ontwerpen een website die naadloos aansluit op je wensen.

Een volledig zelf te
beheren website

Onze websites zijn volledig zelf te beheren in het CMS. Zelfs als je geen technische ervaring hebt.

Wat zijn de verschillen in kosten voor een webshop?

Wil je de kosten weten voor een webshop op maat, of voor een template? De prijzen lopen zeer uiteen. Dit heeft te maken met het aantal uren dat moet worden besteed om een webshop van A tot Z op te bouwen of dat je kiest dat er vanaf een bestaande template verder uitgebouwd wordt. Het aantal uren dat aan een template moet worden besteed is een stuk minder, wat ook lagere kosten met zich meebrengt. Het designen van een nieuwe template kost niet veel tijd omdat er als het ware al een thema is gemaakt. De kleuren van de webshop zijn al bepaald, er zijn al elementen en gemaakt waar foto’s en formulieren in verwerkt zijn, de header en footer zijn al samengesteld, knoppen zijn al bedacht. Kortom, alle belangrijke aspecten van een website zijn al ontworpen en gebouwd. Het enige wat nog gedaan moet worden voor een nieuwe template is het ontwerpen hiervan en vervolgens online zetten. Hier zal niet veel tijd in zitten, omdat de webshop al enkele elementen bevat die hergebruikt kunnen worden en er alleen enkele nieuwe elementen gemaakt kunnen worden waar ook een mooie banner bij komt. Je kan namelijk niet te veel afwijken van het design en thema van de gehele website. Anders ziet de template eruit als een los onderdeel, en dat is precies wat je niet wil.

Toch raden wij jou altijd aan om een professionele webshop te laten bouwen op maat. Waarom? Jouw webwinkel is een online visitekaartje en moet tot op de kleinste details perfect zijn. Alleen dan kun jij je onderscheiden van jouw concurrentie. Daarbij is het belangrijk dat jouw webshop op alle soorten apparaten en browsers optimaal wordt weergeven. Een responsive design is een must. Wij kunnen dit relatief goedkoop voor je implementeren. Zoals je ziet komt er dus veel meer kijken bij een aanpassing aan je webshop die in eerste instantie simpel lijkt te zijn. Een template bijmaken is een optie maar wordt niet aangeraden. Tijdelijk zou dit zeker aan te raden zijn. Op deze manier hebben de pagina’s waar de template in verwerkt is al een mooi aanzien, wordt de webshop al aantrekkelijker en kun je al meer conversies krijgen. Wanneer wij een webshop maken, richten we ons namelijk op conversiegerichtheid. We onderzoeken goed waar mensen naar op zoek zijn, hoe de bezoekers in jouw specifieke branche zijn en waar we bijvoorbeeld een knop of formulier moeten plaatsen om aanzet tot actie te creëren. Voor zoekmachine optimalisatie (SEO) is dit ook een heel belangrijk onderdeel. Daarnaast zijn er veel technische SEO aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Met alleen aan template bijmaken zullen deze aspecten natuurlijk niet aangepakt kunnen worden. Heel wat dingen die komen kijken bij het maken van een webshop dus. Maar wat kost een webshop laten bouwen? Wij bespreken het graag en leggen dit hieronder verder uit.

Portfolio

Dit is hoe winnen met SAM eruit ziet

Kosten voor een webshop in WordPress, ook wel WooCommerce

Zoals hierboven uitgelegd zijn er veel dingen die komen kijken bij het laten maken van een webshop. WordPress is het CMS wat wij voornamelijk gebruiken voor het maken van een webshop. Wanneer je een webshop met een WordPress webdesign maakt dan heb je te maken met WooCommerce. Dit is een specifieke plug-in die ontwikkeld is om in WordPress te gebruiken. Met WooCommerce kun je dan ook alle kanten op. Dit systeem blijft zich constant ontwikkelen om mee te gaan met de tijd en jouw webshop constant te kunnen blijven voorzien van de beste mogelijkheden. Daarnaast is het voor een webbouwer relatief simpel om alles in elkaar te zetten. Met WordPress en WooCommerce hoeft er vaak niet diep in de code gedoken te worden. Zo zijn webbouwers vaak dus veel minder tijd kwijt aan het bouwen van jouw webshop. Op deze manier blijven de kosten voor een webshop dus ook laag.

Maar niet alleen voor de webbouwers is het makkelijk om met WooCommerce te werken. Ook voor jou is alles een stuk overzichtelijker. Het is dan ook makkelijk om het één en ander in WooCommerce aan te passen en te vinden. Zelf kun je bijvoorbeeld de voorraad van jouw producten makkelijk bijhouden en aanpassen. Ook kun je makkelijk producten toevoegen en verwijderen of een hele nieuwe productcategorie aanmaken.

Webshop kosten met Magento

Ben jij aan het overwegen een Magento webshop te laten maken? Dat kan zeker. Echter moet je hier wel goed over nadenken. Magento webshops zijn over het algemeen erg duur namelijk. Kosten voor het laten maken van een webshop in Magento starten dan ook al bij €30.000. Dit is nog maar het begin. Dan heb je nog geen opties of iets dergelijks. Met alle mogelijkheden die je wil toevoegen kunnen deze afhankelijk oplopen tot zelfs €100.000 euro. Dit is dan ook redelijk normaal om te betalen voor zo een webshop. Magento bestaat namelijk één en al uit code. De gehele website wordt van de grond af gecodeerd. Kies je hiervoor, dan heb je wel een hele uitgebreide webwinkel! Om deze reden moet je dus wel echt twee keer nadenken voordat je deze beslissing maakt. Meestal hebben hele bekende en grote namen in de markt zo een webshop. Nike is hier een mooi voorbeeld van. Dit moet natuurlijk ook wel. Deze webshop is mega en moet ook veel mogelijkheden hebben. Is jouw webshop dus zo groot als dit? Kies dan inderdaad voor een Magento webshop! Is het een stuk kleiner? Kies dan vooralsnog voor WooCommerce. Het is dan namelijk helemaal niet nodig om de kosten voor een webshop laten maken zo hoog op te laten lopen.

Is zoekmachine optimalisatie inbegrepen in de kosten voor een webshop?

Zoekmachine optimalisatie, of ook wel SEO, is over het algemeen niet inbegrepen bij een website of webshop laten maken. Dit is namelijk een heel apart onderdeel. Hiervoor moet je bij ons marketing gedeelte zijn. Voor zoekmachine optimalisatie worden namelijk uitgebreide strategieën uitgezet waar specialisten veel mee bezig zijn. Dit is dus een proces wat blijvend is. Je kan dus niet voor één keer investeren in SEO waarna je altijd goed in Google zal blijven staan. Wel wordt een webshop bij ons voor SEO technisch volledig goed ingericht. Zoekmachine optimalisatie bestaat namelijk uit drie aspecten. Namelijk linkbuilding, on-page(content) en techniek. Waarschijnlijk zie je al waar de webbouwer bij komt kijken. Techniek is waar wij ons dagelijk binnen SEO mee bezig houden als webbouwers. Er zijn namelijk veel punten waar je naar moet kijken. Denk voornamelijk aan de pagespeed. Is deze te traag, dan kan Google – of een andere browser – je pagina en de website niet meteen crawlen/uitlezen. Hierdoor geeft Google bij voorbaat al minder autoriteit. En dan heeft ze nog niet eens de content uitgelezen. Dat is dus zonde. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere aspecten waar we op moeten letten van onze SEO specialisten. Voorbeelden hiervan zijn de W3C fouten, inline CSS, responsiveness, etc.

Onze aanpak

Hoe wij keer op keer winnen met onze partners

Een geslaagd project zit ‘m in de voorbereiding, het proces en vooral de communicatie. Laat het nou net zijn dat we de aanpak bij SAM Design goed op een rijtje hebben!

Kennismaking
Brainstorm & onderzoek
Concepten ontwerpen
Concept presentatie
Website ontwikkeling
Oplevering

Een website bouwen
met échte kenners

Altijd al een website gewild die exact aansluit op wat je doelgroep zoekt? Een website die ervoor zorgt dat je aan de top van jouw branche komt te staan? We denken graag met je mee! Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. 

Wat kost het laten bouwen van een webwinkel bij SAM Design?

Voor de kosten van een webshop laten maken hanteren we bij SAM Design vier pakketten. Zo kun je voor ongeveer €220,- al een losse landingspagina laten maken. Over het algemeen zullen we namelijk minstens twee uur bezig zijn met het designen en developen van de template. Een zoekmachine vriendelijke website is tegenwoordig de grootste bron voor het genereren van klanten. Ook bieden we een webdesign basic pakket. Dit pakket kost eenmalig €1199,-. Je krijgt een template design met aanvullende opties, zoals een contactformulier via de e-mail, een snelle laadtijd, sitemap en compleet zoekmachine vriendelijke website. Het meest verkochte pakket bij SAM Design is de webdesign op maat voor €2199,-. Al jouw wensen worden verwerkt in een webshop op maat. Naast alle opties van het vorige pakket, bieden wij Search Engine Optimization advies, integratie van sociale media kanalen en vele andere opties, zoals het bouwen van een professionele webshop.

Wat kost het laten maken van een webshop?

De prijzen voor een professionele webshop beginnen bij €2999,-. We bouwen jouw online winkel in een CMS naar jouw keuze, inclusief aanvullende catalogus software. CMS staat voor Content Management Systeem. Dit is het systeem waarmee jij de content later zelf kunt aanpassen. WordPress is hiervoor het meest bekend, deze gebruiken wij dan ook voornamelijk. Voor jou is dit ook het makkelijkst om mee te werken. Magento is ook een optie maar dat wordt velen malen duurder. Later gaan we dieper in op deze twee systemen.

Daarnaast zijn we in staat diverse betaalsystemen te integreren en bieden wij jou meerdere aanvullende functionaliteiten. Een professional bespreekt daarom graag de mogelijkheden tot het maken van een webwinkel. Afhankelijk van wat jouw wensen zijn, kunnen de kosten uiteraard oplopen. Diverse formulieren en een excel bestand dat verbonden moet zijn aan jouw webshop bijvoorbeeld, kunnen ervoor zorgen dat de webshop kosten een stuk hoger uit zullen vallen.

Pakketten

Duidelijkheid en transparantie staat voorop!

Basis

Een simpele website om mee te beginnen? Het kan ook laagdrempelig. Maak je start!

Vanaf €999,-
Pro

Ready voor de volgende stap?  Dan is dit jouw pakket! Perfect om direct impact te maken.

Vanaf €2.499,-
Maatwerk

Een website zonder grenzen. Van uitgebreide animaties tot modules op maat. Alles kan!

Neem contact op
Start

Wil je starten met je eerste webshop en wil je het kleinschalig houden? Dan is dit jouw pakket!

Vanaf €3.999,-
Premium

Een webshop met specifieke technische modules in je eigen huisstijl? Kies voor dit pakket!

Vanaf €7.499-
Maatwerk

Het pakket waarin alles kan! De gekste ideëen die je hebt, kunnen gerealiseerd worden!

Neem contact op

Recensies

Wat andere ondernemers over SAM zeggen

Erg tevreden over het resultaat!

Star cooling logo

M.M. Araghi – Eigenaar van Starcooling.nl

Geweldig design en alle wensen zijn volgens de planning uitgevoerd!

Jaap van Heijningen

Mooie website laten bouwen door SAM super mooi geworden!!

Klomp culinair logo

Stef klomp – Eigenaar Klomp Culinair

Heel tevreden! Binnen een maand stond onze nieuwe website online en helemaal naar onze wens op maat gemaakt.

D-dact

Professionele team die met je mee denkt en er voor zorgt dat jij lekker je werk kan doen!

Tolga Cav

Ben uiterst tevreden over de kwaliteit en de klantvriendelijkheid! Daarnaast vindt ik het van belang dat er snel en adequaat gehandeld wordt en dat is binnen dit bedrijf zeer zeker aan de orde!
KEEP UP THE GOODWORK

Brahim Vlogs Logo

Brahim Lakhal – Eigenaar van Brahim Vlogs

Direct de webshop kosten bespreken met een specialist

Wij hebben je in dit artikel volledig geïnformeerd over het vraagstuk van de kosten van een webshop wat bij veel bedrijven en consumenten ligt. Samenvattend kunnen we zeggen dat de prijzen afhankelijk zijn van jouw wensen met betrekking tot de website of webshop. Zo kun je een relatief simpele webwinkel goedkoop in elkaar laten zetten door een van onze specialisten.

Overtuigd van onze kwaliteiten?

Graag gaan onze specialisten voor je aan de slag. Neem daarom contact met ons op. Dit kan door het contactformulier in te vullen, te bellen of door een e-mail te sturen. De kosten voor het laten bouwen van een webshop bespreken? Wat kost een webshop laten maken? Vandaag nog een de slag met een van onze professionals?

Team

De specialisten achter de mooie resultaten

Ramon

Front-end Developer

Maarten

Fullstack Developer

Joyce

UI/UX Designer

Jake

SEO Specialist

Klanten

We werken o.a. met…

Nijssen Logo
KVK Logo
Leids Dagblad Logo
van Houdt Logo
Speedcube Logo
Lansers Trio Logo
Reda Logo
Singelloop Logo
Boxspringgekte Logo

Nu jij nog!

Sta jij hier straks ook bij?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.