Responsive webdesign

Responsive webdesign is tegenwoordig een essentieel onderdeel van het bouwen van websites. Het zorgt ervoor dat je website er goed uitziet en goed functioneert op verschillende apparaten en schermformaten. Hier zullen we de ins en outs van responsive webdesign bespreken. Na dit te hebben gelezen, begrijp je meer over waarom de responsiveness van een website zo belangrijk is en hoe je het zelf kunt toepassen of laten toepassen.

Website Flyn Flowers

Een website die
resultaat oplevert

Een website die resultaat oplevert
We focussen op conversies en leads, gebaseerd op een strategische online aanpak.

Een uniek ontwerp dat
past bij je doelgroep

Geen beperkte templates. Wij ontwerpen een website die naadloos aansluit op je wensen.

Een volledig zelf te
beheren website

Onze websites zijn volledig zelf te beheren in het CMS. Zelfs als je geen technische ervaring hebt.

Wat is een responsive webdesign precies?

Responsive webdesign is het maken van een website die perfect schaalt op verschillende soorten apparaten. Het concept van een responsive website maken is ontstaan als reactie op de snelle groei van het gebruik van mobiele apparaten voor het browsen op het internet. Met zoveel verschillende apparaten en schermgroottes, werd het duidelijk dat websites ontworpen moesten worden met de gebruiker in gedachte. Websites moesten zich gaan aanpassen aan de gebruiker, in plaats van te vertrouwen op een “one-size-fits-all” benadering. Responsive design is de oplossing voor dit probleem en zorgt voor een betere gebruikerservaring, ongeacht het apparaat of de schermgrootte.

Een responsive website past zich automatisch aan aan de schermgrootte van de gebruiker, waardoor de inhoud van de site gemakkelijk leesbaar en toegankelijk blijft. Dit betekent dat afbeeldingen schalen, tekstblokken zich aanpassen en menu’s veranderen om een optimale ervaring te bieden voor elke gebruiker. Met een responsive webdesign kun je er zeker van zijn dat je website er goed uitziet op zowel pc’s, laptops, tablets als smartphones.

Het hebben van een responsive design is niet alleen belangrijk voor de gebruikerservaring, maar ook voor zoekmachine optimalisatie. Google en andere zoekmachines geven de voorkeur aan responsive websites omdat ze gemakkelijker te crawlen en te indexeren zijn. Bovendien hebben responsive websites vaak snellere laadtijden en betere prestaties, wat een belangrijke factor is in de algehele SEO-strategie.

Portfolio

Dit is hoe winnen met SAM eruit ziet

Wat is een adaptive webdesign?

Adaptive webdesign is een manier van bouwen waarbij de lay-out en het ontwerp van een website zich aanpassen aan de specifieke kenmerken van het apparaat waarmee het wordt bekeken. Waar een responsive webdesign voornamelijk gebaseerd is op schermgrootte en resolutie, houdt adaptive webdesign rekening met veel verschillende factoren. Hierbij kun je denken aan het type apparaat, de browser, de schermgrootte, de resolutie en de bedieningselementen.

Een responsive website maakt gebruik van flexibele lay-outs en schaalbare afbeeldingen om automatisch te reageren op de schermgrootte van de gebruiker. Webdesign dat responsive is, is gericht op het bieden van een optimale gebruikerservaring op elk apparaat, terwijl adaptive webdesign specifieke lay-outs en functionaliteiten biedt voor verschillende apparaten en gebruiksomstandigheden. Je moet het zo zien: Bij responsive webdesign zijn alle elementen op een pagina slechts geschaald, maar zien ze er hetzelfde uit. Bij adaptive webdesign zijn elementen ook geschaald, maar zien ze er op verschillende apparaten soms geheel anders uit.

Een van de voordelen van een adaptive webdesign is dat het de mogelijkheid biedt om specifieke functies en inhoud aan te bieden aan gebruikers op basis van hun apparaat en omgeving. Dit kan zorgen voor een betere gebruikerservaring en een hogere conversieratio. Daarbij kan een responsive design de laadtijd van een website verkorten door alleen de benodigde elementen voor het specifieke apparaat te laden.

Responsive webdesign in Google is een belangrijk aspect van adaptive webdesign. Dit omdat zoekmachines zoals Google de voorkeur geven aan websites die zich aanpassen aan de behoeften van gebruikers. Een webdesign bureau kan je helpen bij het implementeren van adaptive webdesign om te zorgen voor een betere zichtbaarheid in de zoekresultaten en een hogere betrokkenheid van gebruikers. Het kiezen van een responsive webdesign bureau dat ook werkt met een adaptive webdesign kan jouw onderneming helpen om een sterke en effectieve online aanwezigheid te creëren. Door een combinatie van responsive en adaptive webdesign te gebruiken, kan je website zich aanpassen aan de verschillende behoeften van je doelgroep. Het resultaat? Een betere gebruikerservaring, hogere zoekmachine rankings en uiteindelijk meer succes voor je bedrijf.

Waarom is responsive webdesign zo belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom een responsive design zo belangrijk is in webdesign. Allereerst zorgt een responsive website voor een optimale gebruikerservaring op verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets, laptops en desktop computers. Dit is essentieel in een tijd waarin iedereen dagelijks gebruik maakt van het internet en gebruikers toegang willen tot websites via verschillende apparaten.

Het helpt ook bij het verhogen van de conversieratio. Een responsive design zorgt ervoor dat je website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte en -resolutie van het apparaat van de gebruiker. Hierdoor wordt de inhoud gemakkelijk leesbaar en blijft de website toegankelijk. Dit helpt bij het vasthouden van bezoekers en het verhogen van de conversieratio omdat gebruikers minder snel gefrustreerd raken en de website verlaten.

Daarnaast draagt een responsive design bij aan het toekomstbestendig maken van je website. Er worden steeds weer nieuwe apparaten en technologieën geïntroduceerd. naarmate dit doorgaat, zal een responsive website zich blijven aanpassen om gebruikers een uitstekende ervaring te bieden.

Onze aanpak

Hoe wij keer op keer winnen met onze partners

Een geslaagd project zit ‘m in de voorbereiding, het proces en vooral de communicatie. Laat het nou net zijn dat we de aanpak bij SAM Design goed op een rijtje hebben!

Kennismaking
Brainstorm & onderzoek
Concepten ontwerpen
Concept presentatie
Website ontwikkeling
Oplevering

Een website bouwen
met échte kenners

Altijd al een website gewild die exact aansluit op wat je doelgroep zoekt? Een website die ervoor zorgt dat je aan de top van jouw branche komt te staan? We denken graag met je mee! Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. 

Waar moet je op letten bij het laten maken van een responsive website?

Kies je ervoor om je website responsive te laten maken door iemand anders? Dan zijn er enkele belangrijke zaken waar je op moet letten. We hebben een aantal goede tips voor je samengesteld om het kiezen van het juiste webdesign bureau makkelijker te maken en om het beste eindresultaat te garanderen.

Allereerst is het belangrijk om een webdesign bureau te kiezen met ervaring en expertise op het gebied van responsive design. Een bureau dat bekend is met de nieuwste trends en technieken op het gebied van responsiveness in een WordPress webdesign kan jou helpen bij het creëren van een website die niet alleen aantrekkelijk is, maar ook efficiënt en effectief werkt op verschillende apparaten en schermformaten.

Daarnaast is het van belang om aandacht te besteden aan de manier waarop jouw responsive website werkt op verschillende browsers en apparaten. Een goed responsive webdesign bureau zal ervoor zorgen dat je website op de juiste manier wordt weergegeven en functioneert op alle populaire browsers. Dit zijn browsers als Google Chrome, Firefox, Safari en Internet Explorer, evenals op verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets en desktop computers.

Verder is het belangrijk om te zorgen voor een consistente stijl en lay-out in het responsive ontwerp. Houd rekening met zaken als typografie, kleurenschema’s en navigatie-elementen, en zorg ervoor dat deze consistent zijn op alle apparaten en schermgroottes.

Wat ook belangrijk is, is dat je de performance van je responsive website in de gaten houdt. Hiermee bedoelen we het monitoren van laadtijden, het bijhouden van gebruikersgedrag en het analyseren van conversieratio’s om ervoor te zorgen dat je website effectief blijft werken en gebruikers tevreden stelt.

Door aandacht te besteden aan deze factoren en samen te werken met een ervaren responsive webdesign bureau, kun je een succesvolle website creëren die zorgt voor een optimale gebruikerservaring voor je bezoekers op alle apparaten.

Pakketten

Duidelijkheid en transparantie staat voorop!

Basis

Een simpele website om mee te beginnen? Het kan ook laagdrempelig. Maak je start!

Vanaf €999,-
Pro

Ready voor de volgende stap?  Dan is dit jouw pakket! Perfect om direct impact te maken.

Vanaf €2.499,-
Maatwerk

Een website zonder grenzen. Van uitgebreide animaties tot modules op maat. Alles kan!

Neem contact op
Start

Wil je starten met je eerste webshop en wil je het kleinschalig houden? Dan is dit jouw pakket!

Vanaf €3.999,-
Premium

Een webshop met specifieke technische modules in je eigen huisstijl? Kies voor dit pakket!

Vanaf €7.499-
Maatwerk

Het pakket waarin alles kan! De gekste ideëen die je hebt, kunnen gerealiseerd worden!

Neem contact op

Recensies

Wat andere ondernemers over SAM zeggen

Erg tevreden over het resultaat!

Star cooling logo

M.M. Araghi – Eigenaar van Starcooling.nl

Geweldig design en alle wensen zijn volgens de planning uitgevoerd!

Jaap van Heijningen

Mooie website laten bouwen door SAM super mooi geworden!!

Klomp culinair logo

Stef klomp – Eigenaar Klomp Culinair

Heel tevreden! Binnen een maand stond onze nieuwe website online en helemaal naar onze wens op maat gemaakt.

D-dact

Professionele team die met je mee denkt en er voor zorgt dat jij lekker je werk kan doen!

Tolga Cav

Ben uiterst tevreden over de kwaliteit en de klantvriendelijkheid! Daarnaast vindt ik het van belang dat er snel en adequaat gehandeld wordt en dat is binnen dit bedrijf zeer zeker aan de orde!
KEEP UP THE GOODWORK

Brahim Vlogs Logo

Brahim Lakhal – Eigenaar van Brahim Vlogs

5 handige tips om zelf een website responsive te maken

Bij het maken van een responsive website zijn er enkele belangrijke tips om in gedachten te houden. Ook voor het maken van een professionele webshop zijn deze punten van belang:

  1. Gebruik flexibele lay-outs: Zorg ervoor dat je responsive design zich automatisch aanpast aan verschillende schermgroottes door flexibele lay-outs en roosters te gebruiken. Dit maakt een groot deel uit van het responsive ontwerp.
  2. Voeg afbeeldingen toe die zich aanpassen: Pas afbeeldingen aan zodat ze schalen op basis van het apparaat en de schermgrootte. Een responsive webdesign bureau kan je helpen bij het kiezen van de juiste technieken en tools hiervoor.
  3. Optimaliseer de navigatie: Zorg voor een gebruiksvriendelijke navigatie op alle apparaten. Dit kan betekenen dat je een mobiel navigatiemenu of een ‘hamburger’-menu moet implementeren voor kleinere schermen.
  4. Zet laadsnelheid op nummer 1: Responsive webdesign voor Google is erg belangrijk. Google houdt namelijk rekening met laadsnelheid bij het ranken van websites. Optimaliseer je website voor snelle laadtijden door bijvoorbeeld bestandsgroottes te verkleinen.
  5. Test op verschillende apparaten en browsers: Responsive design is pas echt effectief als het werkt op alle apparaten en browsers. Test je website grondig om ervoor te zorgen dat alles soepel werkt en correct wordt weergegeven op alle apparaten.

Door deze tips te volgen en samen te werken met een responsive webdesign bureau, kun je een succesvolle en aantrekkelijke responsive website ontwikkelen die zorgt voor een optimale gebruikerservaring.

Team

De specialisten achter de mooie resultaten

Ramon

Front-end Developer

Maarten

Fullstack Developer

Joyce

UI/UX Designer

Jake

SEO Specialist

Je website responsive laten maken door een bureau

Een webdesign bureau inschakelen voor het maken van een responsive website is een hele goede keuze. Een ervaren bureau zorgt voor een optimale gebruikerservaring door middel van goede responsiveness en houdt rekening met de eisen van een responsive webdesign in Google. Hierdoor wordt je website beter vindbaar in zoekmachines. Een webbureau kan je helpen bij het implementeren van de nieuwste technieken en trends, waardoor je website er professioneel en modern uitziet. Kies jij voor een gespecialiseerd bureau? Dan kun je rekenen op een gebruiksvriendelijke, winstgevende webshop of website met goede resultaten. Benieuwd naar wat de kosten voor jouw website of de prijs van je webshop zal zijn? Neem direct contact op met onze specialisten om je te laten informeren en adviseren!

Klanten

We werken o.a. met…

Nijssen Logo
KVK Logo
Leids Dagblad Logo
van Houdt Logo
Speedcube Logo
Lansers Trio Logo
Reda Logo
Singelloop Logo
Boxspringgekte Logo

Nu jij nog!

Sta jij hier straks ook bij?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.