Sport websites

Bij SAM Design zijn we altijd op zoek naar manieren om onze expertise te tonen en het potentieel van webdesign te verkennen. Ditmaal hebben we een fascinerende uitdaging aangenomen: het ontwerpen van een standaard website voor de sportsector, met Sparta Rotterdam als fictief voorbeeld. Waarom? Om te demonstreren hoe een op maat gemaakte website de essentie van een sportclub kan vastleggen en de interactie met fans kan verbeteren.

Blijven bewegen!

Sport website

Een duik in de sportwereld!

Ons onderzoek richtte zich op de elementen die een sportwebsite echt laten uitblinken. We analyseerden populaire sportwebsites, bestudeerden fan-gedrag en keken naar wat een club als Sparta uniek maakt. Dit gaf ons waardevolle inzichten in hoe we een gebruiksvriendelijke, informatieve en interactieve website kunnen creëren die fans boeit en de clubcultuur weerspiegelt.

Het ontwerp:
Een stadionervaring online

Geïnspireerd door de dynamiek van Sparta Rotterdam, hebben we een website ontworpen die aanvoelt als een virtueel stadion. Met interactieve features, zoals live match updates, een fanforum, en een interactieve tijdlijn van de clubhistorie, brengen we de opwinding van de wedstrijddag naar de schermen van de fans. Het ontwerp is intuïtief, levendig en weerspiegelt de passie van de sport.

Sport afbeelding

Verbinden en inspireren

Met dit project hebben we de grenzen van standaard webdesign willen verleggen. Door een diepere duik te nemen in de unieke cultuur van sportclubs, kunnen we websites creëren die niet alleen dienen als informatieve platforms, maar ook als centra voor gemeenschapsbouw en fanbetrokkenheid. Deze fictieve case voor Sparta Rotterdam is een perfect voorbeeld van hoe wij in staat zijn om de sportbeleving online te transformeren en hoe wij op maat gemaakte oplossingen bieden die passen bij elke unieke klantvraag.

Sport overzicht

Kom je een
bakkie doen?

Benieuwd naar hoe we jouw bedrijf samen naar een hoger niveau kunnen tillen?

Jake

Nog meer cases

Nog niet uitgekeken? Bekijk ook onze andere cases!

Klanten

We werken o.a. met…

Nijssen Logo
KVK Logo
Leids Dagblad Logo
van Houdt Logo
Speedcube Logo
Lansers Trio Logo
Reda Logo
Singelloop Logo
Boxspringgekte Logo

Nu jij nog!

Sta jij hier straks ook bij?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.