Hoe verander ik de footer in WordPress?

Samen succesvol

De footer in WordPress geeft verschillende informatie weer en de website eigenaren kunnen dit naar eigen wens aanpassen, maar vraagt u zichzelf af; hoe verander ik de footer in WordPress? Dan geeft SAM Design u het antwoord! De footer bestaat vaak uit een stukje tekst over het bedrijf, contact omgeving en andere informatie zoals de werkomgeving. Maar hoe verandert u dit? Dit is niet al te moeilijk, ook als u geen of weinig ervaring heeft met het gebruik van en het veranderen van onderdelen in WordPress.

Footer bewerken en aanpassen in WordPress

Zoals gezegd is het vrij eenvoudig om de footer van uw website aan te passen of te veranderen naar eigen smaak. In de meeste gevallen kunt u de footer aanpassen door in te loggen bij WordPress en vervolgens naar ‘Weergave’ > ‘Widgets’ te gaan. Hier kunt u vaak vier verschillende footer teksten plaatsen.

Mocht u geen optie zien bij widgets om de footer aan te passen? Dan kunt u ook terecht bij de thema opties. Mocht u het ook hier niet zien, dan zit er niets anders op dan in de footer.php te werken. Dit is alleen verstandig om te doen als u kennis heeft van codes. Het weghalen van een verkeerd teken kan er namelijk al voor zorgen dat uw website crasht.

Hoe maak ik de footer kleiner in WordPress

De footer kleiner maken in WordPress is heel eenvoudig. Door minder tekst of kleinere tekst te plaatsen zal de footer automatisch kleiner worden. Wilt u de footer kleiner maken vanwege mobielvriendelijkheid? Dan kunt u ook kiezen om een speciale footer voor mobiele weergave in te stellen. Dit zorgt ervoor dat uw website op mobiel niet te lang wordt.

Een wegprofessional spreken?

Neem hier contact met ons op. Wij helpen u graag verder!