Wat is een 404 pagina?

Een 404-pagina wordt getoond wanneer een website de HTTP response code 404 aangeeft. Deze code betekent dat de pagina op de website niet gevonden is. Er zijn verschillende oorzaken waarom bepaalde pagina’s niet meer bestaan. Ondanks dat de pagina’s niet meer bestaan, kunnen ze nog wel in de zoekresultaten van zoekmachines staan of wellicht met een link op de website staan. Als mensen hierop klikken, zullen ze de 404 pagina te zien krijgen. Op deze pagina staat dat de betreffende pagina niet te vinden is. Een gevolg, welke niemand wil, kan zijn dat de bezoeker gelijk de website weer verlaat, terwijl u hem of haar misschien wel kan helpen.

Er zijn 3 oorzaken wanneer een 404 pagina getoond kan worden:

  • Er is een verkeerde URL ingetypt
  • De pagina is verwijderd of verplaatst maar wordt nog wel getoond door zoekmachines
  • Een link op de eigen website werkt niet goed en stuurt naar een verkeerde URL.

Door een 404 pagina aan te maken kunt u toch nog het beste maken van een minder goede situatie. Geef op de 404 pagina de bezoeker een kans om contact op te nemen of verder te zoeken op de website zodat hij of zij toch nog op de website blijft.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.