Wat is hosting?

Samen succesvol

Hosting is feitelijk gezien het huren van een stuk opslag, rekenkracht en geheugen van een server bij een webhoster zoals WP Provider. De webhosting zorgt dat de website en e-mail van het bedrijf blijft werken door updates te doen, de server te beveiligen en de server zo in te stellen dat elke website zo snel mogelijk laadt. Er zijn verschillende soorten hosting. Hieronder leest u meer over webhosting.

Soorten webhosting

Shared hosting

De meest voorkomende vorm van hosting is shared webhosting, ook wel webhosting genoemd. U huurt een stuk opslag en rekenkracht op een server. Deze server wordt gedeeld met andere klanten van de hostingpartij. Doordat de server gedeeld wordt, worden de kosten ook gedeeld, waardoor de kosten laag blijven. Dankzij het delen kan het wel zo zijn dat de snelheid van de website achterblijft.

Reseller hosting

Bij reseller hosting wordt een virtuele server gehuurd door een bedrijf waardoor zij zelf webhosting aan kunnen bieden aan de eigen klanten. Hierdoor kan webhosting aan klanten verkocht worden, zonder dat er een server aangeschaft dient te worden.

VPS hosting

Als laatste is er nog VPS hosting. Bij VPS webhosting huurt u een Virtual Private Server (een eigen virtuele server) die vaak erg snel is, een hoge uptime heeft en schaalbaar is. Omdat u een eigen virtuele server huurt, hoeft u dus niks van de opslag, rekenkracht of geheugen van de server te delen. De gehele server is gereserveerd. Dit is dan ook een uitstekende keuze.

Wat is een host?

Een host is de partij die servers voor hosting aanbiedt. Deze host zorgt ervoor dat de hosting up to date blijft en dat uw website altijd in de lucht is. Op zoek naar een nieuwe host en weet u niet waar u naar moet kijken? SAM Design heeft goede partners voor webhosting.

Een wegprofessional spreken?

Neem hier contact met ons op. Wij helpen u graag verder!