Wat is HTTPS?

Samen succesvol

HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secur en is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen een browser en webserver. Daarnaast is het de beveiligde variant van http. Om HTTPS te gebruiken heeft de website een SSL certificaat nodig die op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Door het gebruik van HTTPS worden verstuurde gegevens versleuteld en zijn ze beveiligd. Het is daarom belangrijk dat websites die gegevens uitwisselen een HTTPS verbinding hebben. Denk bijvoorbeeld aan internetbankieren, mail of betalen in webshops.

Hoe krijg ik HTTPS voor mijn website?

Zoals gezegd is voor het verkrijgen van HTTPS een SSL certificaat nodig. Dit certificaat kunt u verkrijgen en laten installeren door uw hostingprovider. In sommige gevallen moet u hier voor betalen maar ook steeds meer hostingproviders bieden een gratis SSL certificaat en daarbij dus HTTPS bij uw website.

Wat is een HTTPS verbinding?

Een HTTPS verbinding is eigenlijk niets meer dan een beveiligde verbinding tussen de browser en webserver. Hierdoor weet u zeker dat u veilig uw gegevens kunt achterlaten of kunt internetbankieren. De onbeveiligde verbinding heet HTTP.

Wat is HTTP?

HTTP staat voor HyperText Transfer Protocol en is de voorloper en onbeveiligde variant van HTTPS. Dit betekent niet dat een website gelijk onveilig is maar het is minder verstandig om bepaalde gegevens op de website achter te laten. Steeds meer websites kiezen ervoor om HTTP te verruilen voor HTTPS omdat dit voor Google en website bezoekers aangeeft dat de website veilig is om te gebruiken.

Is HTTPS veilig?

HTTPS zou ervoor moeten zorgen dat websites veilig zijn om te gebruiken en minder vatbaar voor hackers van buitenaf. Maar als een website met een malafide gedachtegang is opgebouwd, zoals het afhandig maken van betaalgegevens, dan zegt HTTPS niet zoveel over de veiligheid van een website. Het is daarom altijd belangrijk om goed naar de website te kijken of deze betrouwbaar oogt. Twijfelt u nog steeds? Dan kunt u altijd nog reviews en ervaringen opzoeken in Google zodat u meer weet over de website.

Een wegprofessional spreken?

Neem hier contact met ons op. Wij helpen u graag verder!