Hoe bewerk ik CSS in WordPress?

CSS bewerken in WordPress

Een WordPress website bewerken met CSS betekent niet dat u het CSS bestand moet kunnen aanpassen via ingewikkelde ftp-software. Dit kunt u ook in uw WordPress website doen. Maar het is wel verstandig om u af te vragen ‘hoe bewerk ik CSS in WordPress?’ en heeft u hier genoeg verstand van om te zorgen dat de website niet crasht. Het is dus belangrijk om goed na te denken of u dit wel zelf kunt doen of beter kan laten doen door een webdesigner.

CSS in WordPress aanpassen

De makkelijkste manier om de CSS van uw website aan te passen is via style.css van uw gekozen thema. Maar dit is niet altijd de beste of veiligste optie. Het kan voorkomen dat wanneer uw thema een update krijgt, alle aanpassingen verdwijnen. Het kan op het eerste oog dus een makkelijke manier lijken maar het kan vervelend worden als uw thema regelmatig geüpdatet wordt. U kunt dan beter uw CSS aanpassen via Thema Opties als daar een optie staat om de CSS aan te passen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een Divi thema.

Child Theme Stylesheet

Een andere manier om uw website geheel naar persoonlijke smaak aan te passen, is door gebruik te maken van Child theme stylesheet. Dit is een gedeeltelijke kopie van uw gekozen thema op WordPress waarin u veel aanpassingen kunt maken in de CSS. Het gebruik maken van Child theme stylesheet zorgt ervoor dat u niet alle wijzigingen kwijtraakt wanneer uw thema wordt geüpdatet. Dit bespaart u dus een hoop tijd. Ook kunt u aan uw webdesigner vragen of een Child theme wordt gebruikt.

Extern programma

Een derde optie is om een extern programma te downloaden waarmee u uw pagina kunt aanpassen. Atom is een van de beschikbare programma’s die u kunt koppelen aan uw site. Het grote voordeel van het gebruik van zo’n programma is dat u eenvoudig terug kunt gaan naar vorige versies en de look en feel hiervan. Dit soort programma’s zien er doorgaans professioneel en overzichtelijk uit. Daarbij blijven de aanpassingen ook staan, ook als uw thema wordt geüpdate omdat het programma los van WordPress staat.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.