Hoe krijg ik toegang tot de HTML in WordPress?

Vroeg was HTML de manier om een website te bouwen. Er waren online tools, zoals Dreamweaver of Frontpage, waarmee complete websites in elkaar werd gezet. Dit maken was een flinke klus, maar het onderhoud ervan was nog veel meer werk. Tegenwoordig wordt WordPress of een ander CMS veel gebruikt voor het beheren van alle content. Bij WordPress wordt PHP programmeercode gebruikt en worden gegevens opgeslagen in een MySQL-database. Maar uiteindelijk genereert WordPress ook weer HTML. Wilt u aanpassingen doen in deze HTML, maar vraag u zichzelf af; ‘hoe krijg ik toegang tot de HTML in WordPress?’ dan kunnen wij u het antwoord geven.

Toegang tot de HTML in WordPress

Toegang krijgen tot de HTML in WordPress is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer u een nieuwe pagina aanmaakt bij WordPress staat er rechtsboven bij het tekstvak ‘Visueel’ en ‘Tekst’. Zodra u op ‘Tekst’ klikt, krijgt u de HTML code van uw webpagina te zien. HTML is zeer uitgebreid vertelt uw browser hoe de bezochte website moet worden weergegeven. HTML is een opmaaktaal en geen programmeertaal. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden met HTML om uw tekst en website op te maken. Zo kunt u met HTML kopteksten, paragrafen, lijsten en nog veel meer toevoegen met een stukje HTML code. Natuurlijk kunt u ook een website laten maken en uw WordPress website laten bouwen door een professional!

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.