Hoe maak ik een dropdown menu in WordPress?

Bent u bezig met uw eigen WordPress website te maken en wilt u een dropdown menu maar weet u niet hoe dat moet en vraagt u zichzelf af: ‘Hoe maak ik een dropdown menu in WordPress?’. SAM Design helpt u verder. U vindt de optie onder ‘Weergave’ en ‘Menu’. Dit menu kunt u vullen met links naar pagina’s, berichten, categorieën en andere aangepaste links. Zodra u het menu aanmaakt kunt u deze koppelen aan een menu locatie in WordPress. Ook is het mogelijk om een widget te gebruiken.

Een menu kan in WordPress meerdere niveaus hebben. Hierdoor kunt u dus gebruik maken van de zogeheten dropdown menu’s, als uw WordPress thema dit ondersteunt. U krijgt dan een menu-item met daaronder een sub-menu met meerdere items.

Nieuw menu aanmaken

Als u klikt op ‘een nieuw menu aanmaken’ zult u terechtkomen in een scherm waar u een naam aan het menu kan geven. Vervolgens drukt u op ‘Menu aanmaken’. Als u dit menu heeft aangemaakt, krijgt u de mogelijkheid om pagina’s berichten en andere links aan het menu toe te voegen. In het vlak ‘Pagina’s’ kunt u de pagina’s van uw website selecteren die in het menu terug moeten komen. Vink de gewenste pagina’s aan en druk daarna op ‘Aan menu toevoegen’. De pagina’s zullen nu rechts onder ‘Menustructuur’ tevoorschijn komen. U kunt eenvoudig de volgorde bepalen door te slepen met uw muis.

Menu aanpassen

Wilt u een bepaald menu-item aanpassen? Klik dan op het driehoekje aan de rechterkant. hier kunt u het menu-item een andere naam geven. Ook kunt u hier kiezen om de link te openen in een nieuw venster of nieuw tabblad. Dit is vooral handig voor externe links. Gebruik dit alleen als het echt nuttig is. Dit kan anders irritatie opwekken bij uw bezoekers, waardoor zij uw website verlaten.

Niveaus toevoegen

Naast de volgorde van de menu-items, kunt u ook nieuwe niveaus aanmaken. Dit doet u eenvoudig door een menu-item een stukje naar rechts te slepen. Hierdoor wordt het een sub-item. U kunt natuurlijk nog dieper te gaan door verder naar rechts te slepen. Niet alle WordPress thema’s staan sub-items toe. Dit merkt u vanzelf tijdens het maken van het menu.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.