Hoe voeg ik pagina’s toe in WordPress

Hoe voeg ik pagina’s toe in WordPress is een veelgestelde vraag wanneer klanten hun nieuwe website opgeleverd krijgen. In WordPress is dit zeer eenvoudig te doen. Log allereerst in bij uw WordPress website. Vervolgens kunt u in het navigatiemenu aan de linkerkant naar ‘Pagina’s’ gaan en op ‘Nieuwe pagina’ selecteren. U komt nu in een scherm terecht waar u een nieuwe pagina kunt toevoegen aan uw website. In de witte balk typt u de titel van de pagina. Zodra u de titel heeft toegevoegd, is het tijd om de content van de pagina toe te voegen.

Nieuwe pagina opmaken

Hoe u de nieuwe pagina kunt opmaken, hangt gedeeltelijk af van welk thema u gebruikt. Bij sommige thema’s ziet u een groot wit vlak waar u de content kan plaatsen. Sommige websites die zijn opgebouwd met Divi of Elementor hebben meer uitleg nodig. U kunt aan uw webdesigner vragen of zij een standaard template kunnen toevoegen zodat u daar eenvoudig nieuwe pagina’s mee kan maken. In sommige gevallen komt de titel die bovenaan is ingevuld ook bovenaan de pagina te staan, maar dit hangt af van het design van uw WordPress website. Onder de titelbalk kunt u een permalink van de pagina inpassen. Zorg dat het duidelijk wordt waar de pagina over gaat, en probeer als het mogelijk is de belangrijkste zoekwoorden in de permalink te zetten.

Content toevoegen

U kunt ervoor kiezen om de nieuwe content direct op de pagina te typen maar het is ook mogelijk om dit van te voren uit te schrijven in Word. Hierdoor kunt u op uw eigen manier de content schrijven. Natuurlijk is het ook mogelijk om het schrijven van content uit te schrijven aan een online marketing bureau zoals SAM Online Marketing. Deze content is dan een onderdeel van zoekmachine optimalisatie waardoor u beter kunt scoren in de ranking van Google.

Als de content is toegevoegd dan rest alleen nog het publiceren van de pagina. Zodra u de pagina publiceert is die voor iedereen te zien. U kunt de pagina daarna nog toevoegen aan uw menu of in de footer zetten.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.