Wat is een sitemap?

In een sitemap staan alle pagina’s van een website. De sitemap zelf is een pagina of onderdeel van de website. Er zijn verschillende manieren waarop de sitemap gesorteerd kan zijn. Dit kan zijn op onderwerp, categorie, datum van uploaden of relevantie. De pagina kan voor gebruikers, maar ook voor Google, handig zijn om het overzicht te bewaren en bepaalde pagina’s op de website te vinden. Naast de ‘gewone’ sitemap is er ook nog de XML sitemap.

Wat is een XML sitemap?

De XML sitemap is een XML bestand. Dit is speciaal gemaakt voor zoekmachines en wordt doorgaans ook alleen maar gebruikt door zoekmachines. Dit bestand bevat een lijst met alle URL’s van een website. Er worden verschillende metagegevens beschreven. Zo staat er bijvoorbeeld hoe belangrijk de URL is in vergelijking met de andere, hoe vaak de inhoud wordt gewijzigd en wanneer de URL voor het laatste is bijgewerkt. Met behulp van een XML sitemap kan een website effectiever worden geïndexeerd. De XML sitemap vindt u via www.domeinnaam.nl/sitemap.xml.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.