HTML is de afkorting van HyperText Markup Language en is de taal waarmee websites en de pagina’s worden weergeven. In feite is HTML een opmaaktaal. Door HTML code kan aan een website kleuren, afbeeldingen, hyperlinks en nog meer worden toegevoegd aan een pagina. Dit wordt gedaan met zogeheten HTML tags. HTML pagina’s kunnen worden bekeken met een webbrowser. De browser zet de HTML om in de pagina zoals deze wordt weergeven.

Wat zijn HTML codes?

HTML codes zijn eigenlijk de basis van de website. De HTML code bestaat uit de verschillende HTML tags. HTML is geen programmeertaal, al wordt dit wel vaak gedacht. De HTML code in de vorm van tags zijn eerder te vergelijken met de bouwstenen van Lego. Met bepaalde stenen kunt u een eenvoudige webpagina maken. Maar HTML is voornamelijk een opmaaktaal en vertelt door middel van HTML codes aan de browser hoe de webpagina eruit moet komen te zien. Zo kunnen HTML tags ervoor zorgen dat woorden dikgedrukt worden of als een kop worden weergeven. Er zijn vele functionaliteiten die met HTML kunnen worden toegevoegd.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.