Wat is UX design?

Wat is UX design precies? UX is de afkorting voor user experience, gebruikerservaring in het Nederlands. Een UX design is gericht op het aansluiten op de verwachtingen en wensen van de gebruikers van de website. Het is de bedoeling dat de bezoekers bepaalde acties uitvoeren en vastgestelde doelen bereiken op de website. Een user experience design zorgt ervoor dat de functionaliteiten van de website samen komen met de emotie van de gebruiker.

UX design toepassen

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een UX design. Dankzij het gebruiksvriendelijke design van de website zullen de bezoekers beter door de website kunnen navigeren waardoor de doelgroep sneller van A naar B gaat. Dit verhoogt ook nog de kans op conversie. Een ander voordeel is dat zoekmachines ook kijken naar de gebruikerservaring op een website. Is dit goed geregeld, dan zal Google dit meenemen en zal de website sneller hoger worden gerankt.

Een UX design zorgt ook dat de klanttevredenheid verbeterd zal worden. Een gebruiksvriendelijke website laten maken, zal zorgen dat de klanttevredenheid omhooggaat waardoor mensen eerder zullen terugkeren naar de website.

Heeft u hulp nodig bij het toepassen van een UX design of uw webdesign in het algeheel? Neem dan contact op met SAM Design en kom erachter wat wij voor u kunnen betekenen.

Inhoudsopgave

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.