Portfolio

Samen succesvol

FLYN Flowers

Flyn Flower Logo

“Vers van de veiling”

Introductie

Wat moet er beter gaan?

FLYN Flowers is een boeketten leverancier in regio Leiden. Het bedrijf is in 2018 opgericht door niemand minder dan een van onze oude stagiaires, Roel IJssel de Schepper. Een aantal jaren geleden heeft Roel ervoor gekozen om er helemaal voor te gaan en zijn eigen bedrijf te starten. FLYN Flowers is opgericht met een duidelijk missie: “Iedereen op de wereld blij maken met onze boeketten. Consumenten en bedrijven. Eerst Nederland en Vlaanderen, vervolgens Europa. Daarna Amerika, zowel noord als zuid.”
Al bijna drie jaar verovert Roel, de eigenaar van FLYN Flowers, Nederland met zijn prachtige boeketten.

Roel was al een lange tijd een van onze klanten, maar wilde toch een aantal veranderingen maken in zijn webshop. De webshop zag er wat verouderd uit en het bestelsysteem werkte bovendien ook niet helemaal zoals verwacht. Roel heeft SAM Design gevraagd om grondig onderzoek te doen naar zijn markt om te achterhalen waar de kansen liggen en wat hij aan zijn webshop kan doen om meer boeketten te kunnen verkopen. Voor deze oud-stagiaire van SAM Online Marketing is ons webdesign team meteen aan de slag gegaan!

De oplossing

Meer aandacht voor de boeketten

De producten in de webshop moeten duidelijker in beeld worden gebracht, zodat de klant daadwerkelijk kan inzien hoe mooi de producten nu echt zijn.

Extra functionaliteiten

De webshop moet de bezoeker zo goed mogelijk bedienen en daarin ook meegaan met de tijd.

Meer aandacht voor de boeketten

Hoewel wij jaren geleden al een webshop hebben gebouwd voor Roel, was het tijd voor een upgrade. De boeketten vielen weg in de webshop. Dit terwijl de boeketten ontzettend mooi zijn. Deze zouden juist meer op de voorgrond moeten treden. Omdat de boeketten er vers en kleurrijk uitzien, hebben wij de boeketten voor zich laten spreken en het ontwerp hier omheen gemaakt. Daarnaast hebben we een nieuwe huisstijl gecreëerd, die past bij het al bestaande logo van FLYN Flowers. De stijl van de website moest wat opgefrist worden en dat is precies wat we hebben gedaan!

Extra functionaliteiten

Dat is niet alles! We hebben ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd die de ervaring voor de bezoeker toch net wat prettiger maken. Bloemen zijn leuk om te ontvangen, maar nog leuker om te geven! Elke bezoeker die afrekent bij FLYN Flowers, heeft nu de mogelijkheid om een gepersonaliseerd kaartje mee te laten leveren met de boeketten of cadeauverpakking toe te laten voegen.

Ook krijgt elke klant nu de mogelijkheid om in te loggen en voorgaande bestellingen te bekijken. Zo hoef kun je met een klik op de knop een boeket bestellen dat je een jaar geleden ook besteld hebt, zonder al te lang te hoeven zoeken. Zelfs het veranderen van persoonsgegevens is aan gedacht. Elke bezoeker kan een account aanmaken en al zijn informatie zelf beheren!

Een geslaagd project!

Na een aantal weken gebouwd te hebben aan de website heeft Roel een nieuwe omgeving waarmee hij zijn klanten kan bedienen en Nederland, Europa en Amerika kan veroveren. Voor elke gelegenheid wilde Roel wel een mooi boeket te leveren en dat kan nu!

Ook wij, Webshop Professional, en onze klanten genieten regelmatig van zijn kleurrijke boeketten. Bij deze fantastische boeketten, hoort natuurlijk een webshop die Roel naar een nieuw niveau brengt. Onze samenwerking met Roel blijft natuurlijk altijd nog doorgaan. Zo is ons online marketing team altijd nog druk bezig met zijn SEO campagne. We hopen op een hele lange samenwerking!

Bekijk de rest van ons portfolio

Prohuis Portfolio img 1
Prohuis

Dé zelfstandige ontwikkelaar van Nederland

Rijnmond Funderingstechniek Hoofdafbeelding
Rijnmond Funderingstechniek

We laten u niet zakken

Flyn Flower Hoofdafbeelding
FLYN Flowers

Altijd vers van de veiling

Dental Delft Junior Hoofdafbeelding
Dental Delft Junior

Uw praktijk voor Kindertandheelkunde